13 Юни, 2018 13:28 2 366 2

Шок! Испания остана без треньор ден преди Световното

  • лопетеги-
  • световно първенство-
  • реал мадрид-
  • уволнение-
  • испания-
  • рубиалес

Уволниха Хулен Лопетеги заради признанието му, че ще става треньор на Реал Мадрид

Шок! Испания остана без треньор ден преди Световното - 1
Снимка: БТА/АР

Хулен Лопетеги е уволнен като селекционер на националния отбор на Испания само два дни преди първия мач на тима на световното първенство срещу Португалия. Постът на бъдещия треньор на Реал (Мадрид) не беше спасен дори след намесата на лидерите на отбора. Според „Радио Марка“ Серхио Рамос и Андрес Иниеста са водили делегация на среща с президента на Испанската футболна федерация Луис Рубиалес, за да настояват босът да се откаже от решението си да уволни Лопетеги. Шефът обаче е бил непреклонен, пише "Блиц".

Испанските медии твърдят, че Рубиалес се е почувствал предаден, след като едва след пристигането си в Русия и малко преди началото на световното първенство е научил, че селекционерът на националния отбор е водил преговори с Реал (Мадрид) и ще застане начело на „белия балет“ след Мондиал 2018. Самият Лопетеги го е информирал едва пет минути преди официалното съобщение от "Сантяго Бернабеу".

„Бяхме принудени да прекратим договора си с Лопетеги. Той беше чудесен треньор на националния отбор, но не мога да приема подобно поведение. Играчите искаха да оставя треньора до края на световното първенство, но решението все пак е на футболната федерация. Въпросът е принципен. Ако някой иска да вземе наш служител, трябва да говори за това и с нас, а не само с него. Все пак националният отбор е на цялата страна“, обяви Луис Рубиалес.

Както е известно, 51-годишният бивш вратар на Реал (Мадрид) и Барселона пое испанските национали след Евро 2016. Той води тима в общо 20 мача, в които не допусна нито една загуба – 14 победи и 6 равенства. Любопитното е, че само преди 21 дни беше подписан нов договор между Федерацията и Лопетеги, според който баскът трябваше да остане начело на „червените фурии“ до 2020 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 #######

    5 0 Отговор
    Тея са по луди и от БФС !! Принципни хора
  • 2 браво краво

    1 0 Отговор
    всички са идиоти, обаче принципни,единия да беше мълчал,а другия да траял,но не може...затова има уста .