Last news in Fakti

15 Февруари, 2012 21:38 1 545 0

Зенит спечели головия спектакъл с Бенфика (Видео)

  • зенит-
  • бенфика-
  • русия-
  • широков-
  • "петровски"-
  • шл-
  • кардосо

Руснаците се наложиха с 3:2 на скования от студа

Зенит спечели головия спектакъл с Бенфика (Видео) - 1
Снимка: Широков, ЕПА/БГНЕС

Когато говорим за руски отбор, елиминационна фаза на ШЛ и заледен, негостоприемен терен, едва ли някой бе предполагал за зрелището, което сътвориха днес отборите на Зенит (Санкт Петеребург) и португалския Бенфика на стадион „Петровски” в Русия.

Домакините от Зенит спечелиха головия спектакъл срещу „орлите” с 3:2, а дори и най-капризните фенове могат да останат доволни от видяното по терена.

Двубоят започна равностойно, като и двата отбора опитваха да се аклиматизират към минусовите темперетури.

Първата по сериозна опасност пред една от двете врати доведе и до откриването на резултата.

В 20-ата минута Кардосо стреля директно от пряк свободен удар, вратарят Юри Жевков парира изстреля, но топката попадна в краката на Макси Перейра, който я оплете в мрежата за 0:1.

Отговорът на руския тим не закъсня и в 27-ата минута равенството на стадион "Петровски" бе възстановено.

Хубочан центрира в наказателното поле от ляво и намери Широков, който от точката за изпълнение на дузпа реализира хубаво попадение за 1:1.

Двата тима се оттеглиха на почивката при 1:1, а  след подновяването на играта феновете станаха свидетели на истински футболен спектакъл.

Домакините от Зенит стигнаха до пълен обрат в 71-ата минута. Кержаков се отличи с ефектно подаване от въздух с пета към Бистров в наказателното поле, който от своя страна без да оставя топката да тупне на земята комбинира със Сергей Семак, който също с пета от въздух вкара топката във вратата на Бенфика за 2:1.

В 87-ата минута нелепа грешка на стража на руския гранд даде възможност на гостите да изравнят. Гайтан стреля, а Жевков улови топката,след което я изпусна на терена пред себе си, което бе доста удобно за Оскар Кардосо, който без колебание я прати зад голлинията за 2:2.

Радостта на „орлите” обаче не изтрая дълго, защото само минута по-късно Зенит си върна преднината чрез още 1 гол на Широков. Анюкв центрира в наказателното поле на гостите за Широков, който от своя страна брилянтно се възползва от невнимателните действия на бранителите на Бенфика и оформи крайното 3:2.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА