Last news in Fakti

1 Юли, 2018 12:31 1 145 1

В Уругвай: В Русия сме, за да играем финал

  • табарес-
  • финал-
  • цел-
  • уругвай-
  • португалия-
  • франция-
  • световно първенство
В Уругвай: В Русия сме, за да играем финал - 1
Снимка: БТА/АР

Селекционерът на Уругвай Оскар Табарес беше много щастлив след победата над Португалия, но подчерта, че неговият тим още не е постигнал целта си на световното първенство. Южноамериканците се стремят към големия финал и опитният специалист вярва, че отборът му притежава всичко необходимо, за да стигне до последния мач.

“Нашата отличителна черта е дисциплината. Не беше никак лесно. Може би щеше да е, ако владеехме повече топката, но Португалия е много силен съперник. В началото на второто полувреме сериозно ни притиснаха. Португалците са способни да накажат и най-малката грешка, което и стана при изравнителния гол”, коментира Табарес.

“От миналото световно първенство си извадихме много поуки. Тогава изиграхме 7 мача и бяхме на 4-о място по процент владеене на топката. В Италия съм научил, че притежанието на топката не означава, че контролираш мача. Ние имаме стил и умеем да караме съперника ни да страда, дори когато не играем с топката”, обясни наставникът на “урусите”.

“Когато футболистите излязоха на терена, аз малко закъснях и капитанът Диего Годин им беше казал няколко думи - че трябва да играят за семействата си и за страната, да дадат всичко от себе си и да не се щадят. Всички ги направиха. Не се боим и от Франция, макар да е ясно колко силен отбор са “петлите”. Килиан Мбапе притежава изключителна скорост. Ще ни е трудно, но можем да наложим волята си. Дойдохме в Русия с амбицията да играем на финала”, не без самочувствие обяви Табарес.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ghost

    8 0 Отговор
    Евала на хората