Last news in Fakti

16 Юли, 2018 12:30 4 585 29

Далич: Такава дузпа не може да се свири!

  • далич-
  • франция-
  • хърватия-
  • дузпа-
  • финал-
  • световно първенство-
  • късмет

"Не омаловажавам Франция, но те извадиха страшен късмет", заяви селекционерът на Хърватия

Далич: Такава дузпа не може да се свири! - 1
Снимка: БТА/АР

Селекционерът на Хърватия Златко Далич поздрави Фрация за спечелването на световната титла, след като "ватрените" загубиха с 2:4 финала на стадион "Лужники" в руската столица Москва. Хърватският специалист обаче определено е недоволен от аржентинския главен съдия Нестор Питана заради отсъдената дузпа в полза на "петлите" след допитване със системата за видеoповторения VAR за игра с ръка на Иван Перишич. След това Антоан Гризман реализира от бялата точка за 2:1, а впоследствие французите спечелиха с 4:2.

"Поздравявам Франция с титлата. През първите 20 минути ние контролирахме мача, но след това си вкарахме автогол след статично положение. Изравнихме, но малко по-късно съперникът ни получи дузпа. Не искам да коментирам работата на съдията, но на финал на световно първенство такива дузпи не се дават. Не омаловажавам победата на Франция, но те определено имаха късмет", заяви Далич след финала.

"Това беше най-добрият ни мач от всички на първенството. Вкараха ни 4 гола, но всеки допуска грешки, а и Франция е много силен отбор. Въпреки всичко, сме горди от представянето си. Дали оставам начело на отбора? Сега искам малко да си почина, защото в продължение на няколко месеца работихме неуморно. Никога не взимам необмислени решения", добави селекционерът на "шахматистите".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 123

    20 84 Отговор
    Тоест, казано по друг начин, такава дузпа може да се даде на 8 финал, полуфинал, ама на финал, цъ, не става! Не само ви я даде, а и трябваше да изгони този хандбалист, който ако му гледате движенията посегна умишлено! Нахакани парвенюта, загубихте мача щото нямахте топки, а не защото Франция имала късмет.
    Този коментар показва що за стока са тия. Играят приятно, но са арогантни, величаещи се мухльовци! Чудно с късмета на дузпите кой ли дойде на полуфинала, а? Тотално ми падате в очите!

    Коментиран от #3, #5, #17, #25

  • 2 ааааааааааа

    71 13 Отговор
    Съдията прецака мача, ама надали ще си го признае в близките години. Хората видяха фалшивия фал дал повод за първия гол, а после с подобна дузпа смачкваш потърпевшия отбор. С две думи - шампиони, ама след позорни съдийски решения.

    Коментиран от #7

  • 3 куку руку ку

    14 23 Отговор

    До коментар #1 от "123":

    Припомням! 1986 г.-Мексико, "Божията ръка" на Марадона и съсипаната кариера и живот на един футболен съдия... Богдан Дочев.
    Така че дузпата си беше съвсем на място!
  • 4 Роналдо

    13 48 Отговор
    1000 % ДУЗПА ...ТОЗИ ПЕРИШИЧ ИГРА УМИШЛЕНО С ТОПКАТА , КОЯТО ОТИВАШЕ КЪМ ДВАМА ФРАНЦУЗИ, КОИТО БЯХА НА 2 м. ОТ ГОЛЛИНИЯТА . ПЪК И ДА НЕ БЕШЕ СВИРИЛ ДУЗПАТА , ФРАНЦУЗИТЕ ЩЯХЯ ДА ВКАРАТ ПОНЕ ОЩЕ 3 ГОЛА ...

    Коментиран от #10

  • 5 Роналдо

    10 32 Отговор

    До коментар #1 от "123":

    123..... Пич , взе ми думите от устата ...Като че ли сме гледали заедно мача ... А , колко картона им спести съдията на дивите хървати ... Тия страдат от синдрома на селяндурката Курнела Нинова ...Няма по-велики от тях...
  • 6 Джудже

    40 6 Отговор
    Френският отбор?
    Десет малки негърчета, но не по Агата Кристи, а по Дидие Дешан.
  • 7 Роналдо

    8 28 Отговор

    До коментар #2 от "ааааааааааа":

    ааааааааа рабин АКО СЪДИЯТА НЕ БЕШЕ ДАЛ ДУЗПАТА , ФРАНЦИЯ ЩЕШЕ ДА БИЕ С 5-1 ...
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 кравар

    11 36 Отговор
    100% дузпа си беше , тия който мислят ,че не е имало дузпа и са поставили минуси ,са толкова разбирачи и компетентни по футбол , колкото аз съм космонавт.
    Не харесвам французите , но посвещавам победата на Сърбия.
    СЛАВА СЪРБИЯ , хървати смешни.

    Коментиран от #11

  • 10 хаха

    16 3 Отговор

    До коментар #4 от "Роналдо":

    ТУКА СТЕ СЕ СЪБРАЛИ ГОЛЕМИ ПОЗНАВАЧИ БЕ, СЕ МАЙСТОРИ НА СПОРТА!
  • 11 хаха

    14 4 Отговор

    До коментар #9 от "кравар":

    БЕГАЙ БЪРЗО ПРИ КРАВИТЕ!
  • 12 Крадец

    12 9 Отговор
    Хърватите играха по-добре и заслужаваха победата,но късметът ,този път,не бе на тяхна страна.Дузпата,обаче,беше 100%-ова.Съдията не ощети никой от отборите.Французите не заслужаваха да станат шампиони,но късметът им проработи.Божа работа!

    Коментиран от #13

  • 13 гост 1

    8 16 Отговор

    До коментар #12 от "Крадец":

    Да кажеш "спечелил с късмет" за отбор вкарал 4-ри гола на финал и изпуснал да отбележи поне още 2 сигурни ....е просто смешно ! Да не говорим че, резултатът можеше да е и още по унизителен 4:1 ако , не беше подаръкът на френският вратар Лори ! Просто французите си изиграха двубоят като по учебник следвайки перфектно подготвеният тактически план !!! Това е, няма какво да се каже по-вече ...да надиграеш този изключтелно корав, физически силен и талантлив отбор на Хърватия по този начин , толкова умело и с такъв убедителен резултат.... няма как да не заслужиш титлата ! Обичам или не французите е без значение...футболът е една стратегическа и тактическа игра и това е което го прави непредсказуем и интересен....противен случай щяхме да наблюдаваме 22-ма 18-20 годишни спринтьори-лекоатлети ритащи топка.... !!!

    Коментиран от #18

  • 14 Дългият

    18 2 Отговор
    Не само дузпата а и автогола на Манджукич дойде след грешка да съдията...Гризман се отърколи като заклан и после влезе гола...Такива грешки понякога закопават отборите...все пак Хърватска не е Германия...е не на последното световно...
  • 15 Марио

    11 8 Отговор
    Хърватите за мен са безспорни победители.Съдийските решения бяха абсурдни.Съдят а им спечели мача в Франция.Хърватия игра много по-добре и трябваше да победи.Не мога да разбера,защо нас в Балканците не ни обичат и винаги ни понижават.Абсолютно подарена победа да Франция от аржентинеца.Първите два гола на французите са ПОДАРЪК.Последните им ги признавам,с Хърватия са по-добре и като да победят ако в ги беше порязал съдията.Абсолютно некоректно отсъждане.Браво на Хърватия-прекрасна играха.В Франция мога да кажа,че трябва с ги е страх от Хърватия,защото следващият път,когато играят заедно,Хърватия ще ги победи.Няма с го има тоя рефер да им изкарва фалшиви голове и ситуаций.

    Коментиран от #22

  • 16 шефа

    0 0 Отговор
    От всичко най ми хареса президентката на Хърватия пък и Макронката се облиза край нея де да мога да я изчаластря само един път ох...........................
  • 17 1234

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "123":

    Ти нигериец ли си или само така си говориш?
  • 18 Иво

    10 4 Отговор

    До коментар #13 от "гост 1":

    Всичките сте дървени философи, с малко акъл, но големи претенции за компетентност по темата. Франция щяла видите ли да вкара 20 гола ако не била дузпата и какви ли още не глупости. Вижте какво - едно е да играеш финал при равен резултат и да не ти се налага да скачаш със всички сили напред като си оголваш защитната линия, а съвсем друго е съдията да удари по 1-2 рамена на единия отбор, за да постави дргия отбор в патова ситуация и да се стигне до гореописаното положение. Ето това не разбирате драскачите. Честито на Камерун между другото.

    Коментиран от #20

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 гост 1

    7 2 Отговор

    До коментар #18 от "Иво":

    Не виждам кое е "дървено-философското" в поста ми ? Отдавам уважението си и на двата отбора, защото наистина и заслужено бяха на финала ! Интересното на футбола е че е като в шаха като в битка между две армии, има тактика: атака, отбрана, владеене на центъра, атаки по крилата (ляво, дясно, център), контра атака, глуха защита, измаряне на противника, разконцентрирване на съперника и т.н. ...и трябва да намериш най-успешната комбинация от цялата тази амалгама за да надиграеш противниковият отбор ! Та мисълта ми е че, французите имаха такава и футболистите я изпълниха много добре !!! Докато при хърватите просто нямаха такава...заложиха на уменията си(които са изключителни!) и играеха от сърце и чисто физически така че един ден да не съжаляват че, не са дали всичко от себе си и че бяха наясно че, това е финал и може би никога няма да имат 2-ри такъв шанс....и просто бяха надиграни това е ...ти какво се козиш ?!?!
  • 21 митко

    2 3 Отговор
    "...но, на финал за световно такива дузпи не се дават...???" що бе Златко ? На 8-на финали, 4-рт финали и на другите мачове други ли са правилата във футбола...егати и изцепката и коментара раииш ?
  • 22 миро

    2 2 Отговор

    До коментар #15 от "Марио":

    При 1-ят гол на Хърватия вратарят на французите се подхлъзна и не можа да я избие ,а при 2-ят им гол Лори им го подари, така че, за подаръците....всичко е по-равно и сметките са точни !

    Коментиран от #26

  • 23 Съдия

    3 2 Отговор
    Чиста 100% дузпа гледайте повторението!!!!
    Ръката е на половин метър от тялото с длан обърната към топката.
    Топката отива към вратата с вероятност за гол.
    Съдията гледа ситуацията много добре на VAR няма грешка това е положението.

    Коментиран от #24

  • 24 Крадец

    3 1 Отговор

    До коментар #23 от "Съдия":

    А,че дузпата е безспорна,така е!Всички видяха и го знаят,но пристрастието понякога,кара човек да си криви душата!

    Коментиран от #29

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Марио

    1 2 Отговор

    До коментар #22 от "миро":

    Някой не го е карал с се подхлъзва.Значи в може да играе-тяхна грешка.Подарък беше съдята(в Франция).Тоя им изкара двата гола.
  • 27 Илев

    0 1 Отговор
    При автогола на МАнджукич, Погба ( беше в засада ) не подпря ли хърватина в гърба.Даже и да не е направил нарушение, не влияеше ли на играта.
  • 28 гост

    2 0 Отговор
    Абе какъв е този футбол с ръце?Защо не върнем номера на марадона само и само хървтите да са шампиони?
  • 29 Руси

    1 0 Отговор

    До коментар #24 от "Крадец":

    Е нормално е да си кривим душата :). Нали не можем да помиришем световно, та си мислим, че оттатък Сърбия са също българи :)