Last news in Fakti

7 Август, 2018 14:16, обновена 7 Август, 2018 14:34 1 430 3

България има своя първи финалист на Европейското по лека атлетика в Берлин

  • берлин-
  • европейско първенство-
  • лека атлетика-
  • атлетика-
  • финалист

България отлъчи първия си финалист на Европейското първенство по лека атлетика в Берлин. Това е Радослава Мавродиева в тласкането на гюле.

Сливналийката, която беше пета на предишния континентален форум в Амстердам преди две години, покри квалификационната норма от 17.20 метра още във втория си опит и със 17.87 метра си осигури място в битката за медалите, предава sportal.bg.

Финалът е утре в 21:09 часа българско време. По-рано през сезона Мавродиева, която има и сребърен европейски медал в зала от Белград 2017, записа личен рекорд от 18.95 метра за балканската титла в Стара Загора. Това е трети финал за възпитаничката на Валентина Желазкова на европейски шампионат на открито. В Хелзинки през 2012 г. става шеста, в Цюрих през 2014 г. е 12-а, а преди две години в Амстердам се нареди пета.

Резултатът на Мавродиева е пети от всички състезателки в квалификациите в Берлин. Актуалната европейска шампионка Кристина Шваниц (Германия) постигна най-доброто постижение от 18.83 м. Другите атлетки с по-добри резултати от българката в квалификациите са Альона Дубитская (Беларус) с 18.67 м, както и полякините Паулина Губа с 18.66 м и Клаудия Кардаш с 18.00 м.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Манаф

    1 0 Отговор
    Големи баници изкара
  • 2 Цецо

    2 0 Отговор
    "България отлъчи първия си финалист..." - внимавайте какво пишете, де! :) Иначе браво на нашето момиче!!! :)
  • 3 ПЮУУУ ТАА ПРОВИНЦИЯ ПАК ЗАТАПИ

    0 0 Отговор
    ГОТОВАНЦИТЕ И АЙЛЯКЧИИ ,, СТОЛИЧАНИ,,. САМО ПРЕТЕНЦИИФИ ЛОКУМИ ОТ СОФИЯНЦИ ТВА СА.