Last news in Fakti

9 Август, 2018 10:20, обновена 9 Август, 2018 10:25 933 0

Мавродиева шеста в Европа, остана недоволна

  • радослава мавродиева-
  • финал-
  • европейско първенство-
  • тласкане на гюле-
  • берлин

Тя се разплака след финала

Българската шампионка Радослава Мавродиева се класира на шесто място на финала в тласкането на гюле за жени на европейското първенство по лека атлетика в Берлин (Германия). Мавродиева постигна 18.03 метра в първия си опит, който остана най-добрия ѝ, пише Блиц Спорт.

Тя записа още 17.86 метра, а в останалите си четири излизания в сектора направи фаулове. Българката беше пета на континенталния шампионат в Амстердам 2016 и е европейската вицешампионка на гюле в зала от Белград 2017.

С европейската титла се окичи 27-годишната Паулина Губа (Полша), която постигна 19.33 метра в последния си опит.

Германката Кристина Шваниц остана втора с 19.19 метра и така не успя да триумфира за трети пореден път в тази дисциплина. Бронзовото отличие с 18.81 метра спечели Альона Добицкая (Беларус).

“Изпуснах шанса да медал, не знам какво не ми достигна. Каквото и говорим, вече няма никакво значение. Свърши. Няма смисъл да точим локуми”, каза след финала Мавродиева и се разстрои.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА