20 Август, 2018 12:57 1 798 5

Очакван спад за Григор Димитров

  • димитров-
  • спад-
  • ранглиста-
  • титла-
  • точки

Българският тенисист е вече осми в света, след като не защити титлата си в Синсинати

Григор Димитров отстъпи с три позиции в световната ранглиста, до №8, след “Мастърс” турнира в Синсинати. Миналогодишният шампион загуби 910 точки от актива си и вече има 3790.

Така 27-годишният български тенисист записа най-слабото си класиране от десет месеца За последно хасковлията беше на толкова ниска позиция в края на октомври миналата година. Осмото място обаче е ключово, защото дава възможност на Димитров да продължава да пропуска първи кръг на “Мастърс”-ите, да не играе с по-високо поставен от себе си до четвъртфиналите и да има сравнително лесни противници в началните фази на турнирите от “Големия шлем”.

№1 остава Рафаел Надал с 10040 точки, следван от Роджър Федерер със 7080 и Хуан Мартин дел Потро с 550 точки. Четвърти е Александър Зверев с 4845, а на пета позиция се изкачи Кевин Андерсън с 4615. Шампионът от Синсинати Новак Джокович се изкачи с четири места и вече е шести с актив от 4445 точки.. Със същия брой точки е и Марин Чилич, докато Доминик Тийм отстъпи до 9-ото място с 3485. Давид Гофен също направи крачка назад и вече е №10 с 3435 точки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ники

    7 0 Отговор
    Постоянно казвам тука , че Григор на 100 % ще се бори за топ 20 до края на годината ... Просто Мин година имаше подем но имаше и късмет .. че отсъстваха доста играчи ... тази година се върна към стандартната си игра ... Не е срамно Нивото ти да е за Топ 20 в света ... иска ни се да е номер 1 ... ма не е толкова добър просто ... Ще отпадне рано на US Open .. съответно няма да се класира за Лондон ... и отива някъде там към 20 та позиция ... Пожелавам му успех .. Пак е радостно , че има за кой да викаме по тия турнири ...
  • 2 Смях

    4 5 Отговор
    Във всеки друг спорт стълбицата има три места. Само в смешния така наречен спорт тенис има стотно и хилядно. Пълен смях.
  • 3 спасов

    5 1 Отговор
    Григор е добър тенисист и може да стане още по-добър, но само ако избере тениса пред курвите. Денят му да започва на тенис корта и да завършва там, а не в леглата на някоя мъжемелачка. От зората на човешката цивилизация та до наши дни е известно, че курвите са проваляли велики държавници, пълководци, политици, спортисти и квартални мачовци.
  • 4 рейтинга

    2 2 Отговор
    Нищо баба, ще му го вдигне ...
  • 5 AMG

    5 1 Отговор
    Даже е много напред,вземайки впредвид възможностите му!Толкова си може,не се залъгвайте.