Last news in Fakti

28 Август, 2018 09:55 1 586 0

Тотнъм се подигра с Юнайтед на "Олд Трафорд"

  • тотнъм-
  • манчестър юнайтед-
  • моуриньо-
  • уволнение-
  • кейн-
  • моура

"Червените дяволи" бяха попиляни с 0:3

Манчестър Юнайтед допусна втора поредна загуба в английския елит, след като изненадващо бе разбит у дома от Тотнъм с 0:3 в среща от третия кръг на Висшата лига. В миналия кръг „червените дяволи“ паднаха с 2:3 при визитата си на Брайтън, а този път Хари Кейн (50) и Лукас Моура (52, 84) ги шокираха и поставиха под голяма въпросителна бъдещето на мениджъра Жозе Моуриньо на „Олд Трафорд“. Феновете на „шпорите“ пък дори припяваха на Специалния популярния на Острова рефрен „Ще бъдеш уволнен на сутринта“.

Домакините започнаха силно и секунди след първия съдийски сигнал можеха да поведат, след като Лингард свали с глава за Фред, който нахлу в наказателното поле и шутира покрай вратата. „Червените дяволи“ направиха още по-фрапантен пропуск в 16-ата минута, когато Дени Роуз сгреши в отбрана, Лукаку открадна топката, излъга стража Юго Лорис и накрая не успя да прати топката в опразнената врата. Последваха още един неточен удар на Лукако и такъв на Валенсия.

Едва в 29-ата минута гостите организираха първата си по-опасна атака в мача и поискаха дузпа за падане на Лукас Моура след сблъсък с Фил Джоунс, но съдията Крейг Поусън запази мълчание. При ответната атака Фред пак не намери целта. Пет минути след това Лорис отрази силен удар на Погба, а Матич пък не бе точен с глава.

„Шпорите“ отправиха първия си точен удар в 40-ата минута, но Кристиан Ериксен не затрудни Де Хеа.

„Червените дяволи“ стартираха и второто полувреме с положение пред противниковата врата, но силният удар на Погба прати топката покрай гредата. В ответната атака Де Хеа се намеси решително след изстрел на Ериксен. Испанецът обаче нямаше какво да направи в 50-ата минута, когато след центриране от корнер Хари Кейн бе изпуснат от бранителите и с глава се разписа за 0:1.

Манчестър Юнайтед веднага можеше да върне гола, но Лорис показа класа и отрази удар на Лукаку от близка дистанция. Тотнъм пък шокира домакините само две минути след първия си гол, след като Ериксен центрира на точката на дузпата, а нахлулият на скорост в наказателното поле Лукас Моура вкара за 0:2.

„Шпорите“ бяха на път да направят разликата класическа в 66-ата минута след грешка на Линдельоф, довела то това Деле Али да остане сам срещу Де Хеа. Английският национал обаче не успя да преодолее испанския страж, избил удара му в корнер. След него Хари Кейн игра с глава и прати топката в аут.

Домакините не успяха да се съвземат от шока и доказателство бяха неточните удари на Лингард и Алексис Санчес, а в 84-ата минута кошмарът за тях стана още по-голям. Лукас Моура отново нахлу на скорост, но този път с топката в крака, преодоля Крис Смолинг и останал сам срещу Де Хея не сгреши за 0:3.

Безпомощността на Манчестър Юнайтед пред противниковата врата се изрази с още два удара на Лингард и Санчес, които отново не успяха да затруднят сериозно Лорис.

След категоричната си победа Тотнъм събра пълен актив от 9 точки и заема второ място във временното класиране, отстъпвайки на Ливърпул само по голова разлика. Манчестър Юнайтед е 13-и само с 3 точки и има голяма вероятност в скоро време да си търси нов мениджър, ако босовете решат да уволнят Жозе Моуриньо.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА