Last news in Fakti

29 Август, 2018 13:57 1 376 0

Алърдайс: Моуриньо не е виновен!

  • алърдайс-
  • моуриньо-
  • защита-
  • тотнъм-
  • манчестър юнайтед

Бившият селекционер на Англия защити колегата си

Бившият селекционер на Англия Сам Алърдайс защити колегата си Жозе Моуриньо. Португалецът отнесе доста критики след загубата на Манчестър Юнайтед от Тотнъм (0:3) в понеделник вечер. Въпреки това, Алърдайс смята, че вината не е в тактиката на Специалния.

"Само вижте статистиката, за да разберете, че Манчестър Юнайтед всъщност се представи доста добре. Те имаха 57% владеене на топката, 23 удара, от които 5 във вратата. В същото време Тотнъм е с 43% владеене, 9 удара и 5 във вратата. Единствената разлика е, че Тотнъм по-добре оползотвори положенията си. Нормално този резултат никога не би трябвало да се получи. Дали резултатът е нереален? Когато имаш 23 удара на своя стадион и не отбележиш, вината не е на мениджъра. Наставникът бе подредил отбора си да атакува и той атакуваше, създаваше положения, но не успя да ги използва. След това получи тежък удар, а накрая и защитата рухна. Нормално е този резултат да бъде определен като бедствие, все пак това е загуба с 0:3. Мениджърът би трябвало да каже след мача на своите футболисти, че трябва да изчистят грешките, да поддържат това ниво на владеене на топката, да продължат да отправят удари и постепенно победите ще започнат да идват", смята Алърдайс.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА