24 Септември, 2018 10:45 1 675 5

Лудогорец обърна Ботев от 0:2

  • лудогорец-
  • ботев-
  • ботев пловдив-
  • обрат-
  • мач-
  • футбол-
  • победа

Отборите на Ботев (Пловдив) и Лудогорец изиграха зрелищен мач, който бе последен от деветия кръг на Първа лига. "Канарчетата" играха на ниво през първото полувреме и дръпнаха напред с 2:0, но през втората част българският шампион се "събуди". "Орлите" надиграха своя опонент и осъществиха пълен обрат.

Първото попадение реализира Серкан Юсеин в осмата минута, а в 14-ата Тодор Неделев удвои. В 58-ата минута Козмин Моци намали на 2:1, а в 62-ата новобранецът в тима Махлангу изравни. Две минути преди края на мача Марселиньо вкара за 2:3.

Силен мач изигра новото попълнение на "зелените" Махлангу. Освен с попадението полузащитникът се понрави с още няколко добри прояви.

През първото полувреме представянето на Лудогорец и в двете фази беше разочароващо, а за капак Ренан допусна детинска грешка при втория гол. От своя страна пък Ботев игра с настроение и напълно надигра отбора на "орлите". Въпреки това през втората част отборът на Николай Киров напълно отстъпи инициативата и бе надигран по всички параграфи. Включително и физически, независимо че Лудогорец преди два дни имаше изключително тежък мач срещу Байер Леверкузен.

"Канарчетата" вкараха гол още в осмата минута. Серкан Юсеин премина с лекота Козмин Моци и с прецизен изстрел не остави шанс на Ренан за 1:0.

В 14-ата минута домакините за втори път шокираха българския шампион. Тодор Неделев отбеляза за 2:0 от фаул, след груба грешка на Ренан, който незнайно защо бе напуснал вратата. Няколко минути по-късно Клаудио Кешерю имаше идеална възможност да намали, но пропусна да се разпише сам срещу вратаря.

В 41-ата минута Серкан Юсеин центрира към Кристиан Димитров, той стреля с глава от близка дистанция, но право в ръцете на Ренан.

През втората част Лудогорец излезе на игралното поле и преобърна напълно играта. Шампионът на България спечели центъра и започна на атакува масирано по крилата, което им донесе успех. Ключов момент бе влизането в игра на Махлангу, който записа успешен дебют с екипа на "орлите".

В 58-ата минута Сисиньо влезе мощно в наказателното поле и бе повален отзад от Афонсо. Съвсем логично главният съдия отсъди дузпа. Зад топката застана Козмин Моци, който не сбърка за 2:1.

Четири минути по-късно новото попълнение на Лудогорец - Махлангу, изравни след красива скоростна атака. Джоди Лукоки направи двойно подаване със свой съотборник и центрира към Махлангу. Халфът отправи силен изстрел с глава за 2:2.

В 70-ата минута Неделев премина двама от Лудогорец и се озова на голова позиция. Халфът обаче шутира с десния крак над напречната греда.

Гостите отговориха чрез Махлангу, който отправи мощен удар. За късмет на Кайзер топката профуча на сантиметри над напречната греда.

Шест минути преди края на двубоя Лудогорец имаше възможност да осъществи обрат. Марселиньо стреля от добра позиция, но кълбото попадна право в обсега на стража на домакините.

В 88-ата минута българският шампион осъществи пълен обрат. В герой за разградчани се превърна Марселиньо, който отбеляза триково с пета, след асистенция на Махлангу.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Guðmundsson

    2 5 Отговор
    Винаги ми е кеф когато папагалите падат.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 676

    4 4 Отговор
    Това български отбори ли са?

    Коментиран от #4

  • 4 gявол

    1 2 Отговор

    До коментар #3 от "676":

    а ти от АНАДОЛА ЛИ СИ ????? или имаш клитол !!!!!??????
  • 5 лаф

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "CUKOVSKI":

    и кво общо има той с този мач :D