Last news in Fakti

4 Октомври, 2018 05:15 1 574 3

Барселона има приход от един милиард долара

  • барселона-
  • приход-
  • рекорд

„Блаугранас“ предвиждаха това да стане чак през 2021 година

Испанският гранд Барселона премина граница, която до момента беше невъзможна за спортните клубове в света. Каталунците се първите, които декларираха приходи от 1 милиард долара, а това не е достигнато към момента дори от свръхбогатите клубове по американски футбол и тези от НБА.

За сезон 2017/18 Барса отчете приходи от 914 милиона евро, което е в порядъка на един милиард и 55 милиона долара. Първоначалните разчети на „блаугранас“ предвиждаха това да стане едва през 2021 година.

Сега обаче испанският гранд успя да изпревари собствените си планове. Очакванията са, че за сезон 2018/19 каталунците ще регистрират печалба от 960 милиона евро.

Трябва да се отбележи, че приходите на Барса значително се различават от печалбата. За миналия сезон, след плащането на всички данъци и такси, Барселона е спечелила 13 милиона евро (около 15 милиона долара).


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Анти трол

    4 4 Отговор
    Западните джендъри се интересуват самонот футбол и трева. Затова държавите иммса такъв катун.

    Коментиран от #3

  • 2 СссереМ

    4 1 Отговор
    А ЦСКА-Москва има приходи от 20 милиона-рубли.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.