27 Октомври, 2018 11:45 1 109 2

Левски разби Верея и си върна лидерското място

  • левски-
  • верея-
  • лидер-
  • футбол-
  • победа-
  • мач

Левски победи Верея със 7:0

Левски си върна челното място в Първа лига. "Сините" не допуснаха изненада и снощи разгромиха последния Верея със 7:0. Селекцията на Славиша Стоянович свърши голяма част от своята работа още до паузата като постигна завидна преднина, предава topsport.bg.

Тон за победата даде португалецът Нуно Рейш, за който това беше първи мач като титуляр, с красиво попадение. След него десетия си гол за сезона вкара Слави Костов, а пък Давиде Мариани се разписа от дузпа, заради която гостите останаха с човек по-малко.

След паузата, селекцията на Небойша Миличич се брани храбро, но допусна още четири попадения в своята мрежа. От численото неравенство се възползваха Костов и Мариани, блеснали с по един нов гол в своя актив. Шанс да запишат името си в дългия списък с голмайстори имаха и нетрадиционните на пръв поглед голмайстори Хали Тиам и Холмар Ейолфсон.

Разгромът можеше да бъде и още по-голям, ако вратарят на гостите Цинцарски не бе направил няколко спасявания, а също така и фаул на Нашименто не бе срещнал гредата.

Така Левски ще остане поне един ден на първото място в таблицата. Всичко зависи от конкурентите им Лудогорец, които в неделя имат наглед леко гостуване на Септември.

Публиката на "Герена" видя първа "синя" атака в 3-ата минута, когато Станислав Костов демонстрира хубав поглед и пусна хитро за Кабрал. Крилото финтира и отправи изстрел към близкия ъгъл, който не притесни по никакъв начин Цинцарски.

Селекцията на Славиша Стоянович не се отказа от желанието си да се поздрави с ранен гол. Започващият първи мач като титуляр - Нуно Рейш впечатли всички с технично отиграване, когато шутира майсторски от въздуха, но топката премина малко над горната греда на съперника.

Най-логичното на "Герена" се случи в 9-ата минута, когато Левски вече водеше с 1:0. Всичко започна с центриране от корнер на Мариани, което доведе до меле в полето на верейци. Капитанът им Антон Огнянов се подведе и вместо да изчисти, подари коженото кълбо на дебнещия Рейш. Този път мерникът на португалеца беше точен и матира стража на "лъвовете" за 1:0.

Въпреки попадението, "сините" продължиха да натискат своя опонент от Стара Загора. Проблемите на "лъвовете" при изнасяне на топката проличаха в 15-ата минута, когато Кабрал пресече подаване и бе съборен в наказателното поле. Реферът Гидженов сякаш даде авантаж и позволи на притичалия Костов да отправи изстрел. Нападателят на столичани обаче бе затворен и пропиля добрата възможност за своя тим.

Положението на Верея стана двойно по-сложно в 19-ата минута, когато Станислав Костов удвои за Левски. Нападателят се беше позиционирал отлично при центриране на Цветкович, пребори се с персоналния си пазач Василиев и с елегантно докосване реализира своя десети гол по време на актуалната кампания.

Атаките на Левски доведоха до нови интересни положения в 37-ата минута. При числено превъзходство тогава, Давиде Мариани бе изведен сам срещу Цинцарски, ала шутира право в тялото на младока. Миг по-късно, Габриел Обертан стреля от средна дистанция, но ударът му премина близо до страничната греда.

Най-лошото за Верея тепърва предстоеше. В 43-ата минута капитанът на домакините Иван Горанов отново се впусна в атака, като този път опитът му беше доста сполучлив. Миг преди да нанесе може би голов шут, бранителят беше съборен от бранителя на съперника Мачадзе. Съдията Гидженов веднага наду свирката и отсъди - дузпа за Левски и директен червен картон за грузинеца! Зад топката застана Давиде Мариани, който запази хладнокръвие и хитро прати Цинцарски в обратния ъгъл за 3:0!

Веднага след почивката, Левски се поздрави и с четвърти гол в мрежата на противника. Продължителна атака завърши с разсичащ пас на Мариани за Костов, който стреля диагонално и не остави никакъв шанс за реакция на Цинцарски.

Освен всички останали несгоди, наставникът на гостите - Небойша Миличич трябваше да прибягва и до наложителна рокада в своята селекция. След удар в главата през първото полувреме, бранителят Денис Василиев показа, че няма как да продължи и бе заменен от Емил Йоргенсен в 52-ата минута.

"Синята" доминация явно нямаше никакво намерение да приключва, като топката отново посети вратата на Цинцарски в 55-ата минута. Голям принос за втория гол в мача на Давиде Мариани имаше Жерсон Кабрал, който след отличен пробив по фланга, поднесе удобна асистенция за своя швейцарски колега.

Един от страничните съдии развали кефа на Станислав Костов в 72-ата минута. Нападателят мислеше, че е реализирал своя хеттрик след пас от Иванов, но малко по-късно видя високо вдигнатия флаг на Мирослав Желев.

Доказателство за огромното надмощие на Левски в тази среща бе фактът, че сред голмайсторите място намери и дефанзивният халф Хали Тиам. Сенегалецът завърши едно отлично заучено положение на "сините" и посвети попадението си на своята бременна съпруга.

До края сред дългия списък с отбелязали гол се вписа и Холмар Ейолфсон. Исландецът сложи край на головия фестивал, след като се разписа с глава при центриране от корнер.

В следващия си мач, който ще се проведе на 4 ноември, левскарите ще имат за съперник Ботев (Пд). Верея пък гостува на друг отбор, намиращ се в дъното - Септември.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 ха сега

    1 0 Отговор
    Глупости. Селските тимове не са мерило.