Last news in Fakti

28 Октомври, 2018 11:43 3 139 1

Роналдо направи обрат за Ювентус

  • роналдо-
  • ювентус-
  • футбол-
  • мач-
  • обрат-
  • победа

Най-обсъжданата звезда на световния футбол Кристиано Роналдо се превърна в герой за Ювентус при победа с 2:1 над Емполи. До края на първата част шампионите изоставаха в резултата, след като Франческо Капуто откри в 28-ата минута. През второто полувреме обаче дойдоха моментите на номер 7, който порази целта – първо от дузпа, а след това с изключителен изстрел.

Първото полувреме премина под леката диктовка от страна на шампионите, но и домакините поглеждаха към противниковата врата. Още в първите минути Алекс Сандро се размина с гола от непосредствена близост. След това пък изстрел Миралем Пянич изсвистя покрай целта.

Стигна се до 28-ата минута, в която резултатът беше открит от Франческо Капуто. Централният нападател на Емполи промуши полския национал с хубав шут с левия крак – 1:0 за домакините. Това е пето попадение през сезона за Капуто, който наниза цели 28 предната година в Серия "Б". Голът във вратата на Юве зарадва пълните трибуни на "Карло Кастелани", които се надяваха на успех срещу звездите на Масимилиано Алегри.

След почивката Роналдо взе нещата в свои ръце. Първо му помогна Пауло Дибала, който бе съборен в наказателното поле. Реферът Джанпаоло Калварезе назначи 11-метров наказателен удар, Дибала получи бутилка с вода, за да се освежи, а CR7 получи топката, за да стреля. След секунди резултатът вече бе 1:1.

Не след дълго дойде и вторият гол. В 70-ата минута Роналдо намери далечния ъгъл със страхотен изстрел от дистанция – 2:1 за Ювентус. Попадението на португалската знаменитост бе негово седмо от началото на кампанията в Серия "А", с което той се нареди втори при стрелците, непосредствено след "картечницата" на Дженоа Кшищоф Пьонтек. Изстрелът на петкратния носител на "Златната топка" напомни на легендарното изпълнение на бразилеца Жозимар от Мексико'86 или на това на Николай Тодоров – Кайзера срещу Рейнджърс от 1993 година.

До нови голове не се стигна и Юве записа деветата си победа в първенството. Сега "бианконерите" чакат грешна стъпка на втория в класирането Наполи, който тази вечер ще се сблъска с Рома на "Сан Паоло" в един от най-интересните двубои през сезона на Апенините.

Емполи пък остава в червената зона, която праща към втория ешелон, и продължава да мечтае за първа победа над Старата госпожа през XXI век. За последно "адзурите" удариха торинския гранд преди две десетилетия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.