Last news in Fakti

1 Ноември, 2018 11:31 1 125 0

Аржентина се тресе: Финалът за Копа Либертадорес е "Ривър плейт" - "Бока"

  • бока хуниорс-
  • ривър плейт-
  • копа либертадорес-
  • футбол

След 25 дербита в турнира, най-после двата гранда играят финал

Аржентинските колоси Бока Хуниорс и Ривър Плейт ще спорят за първи път в историята на финал за Копа Либертадорес, съобщи sportal.bg. "Генуезците" стигнаха до 2:2 в гостуването на Палмейрас във втория полуфинал от турнира и след победата с 2:0 на "Бомбонера" продължиха напред с общ резултат 4:2.

Големият герой от първата среща Дарио Бенедето, който отново влезе като резерва, вкара решаващото попадение за крайното 2:2 в 70-ата минута, което на практика отказа хвърлилия се в атака бразилски тим. "Вердао" губеше с 0:1 на почивката след гол на Абила (18), но в рамките на шест минути стигна до пълен обрат, вкарвайки голямо напрежение в редиците на гостите. Луан изравни в 53-ата минута, а Густаво Гомес от дузпа вкара за 2:1 в 60-ата минута. Лидерът в шампионата на Бразилия започна да вярва в чудото, подкрепян от препълнените трибуни на "Алианц Парк", но подобно на първата среща преди седмица таранът на аржентинците Бенедето влезе от пейката и с красив удар от 20 метра матира Уевертон. Този път той имаше нужда от осем минути, за да се разпише, след като в Буенос Айрес стори това след едва пет минути на терена.

Така "генуезците" изхвърлиха фаворит номер едно в надпреварата, след като вечният им съперник Ривър Плейт детронира шампиона Гремио насред Порто Алегре 24 часа по-рано.

По програма мачовете са на 7 ноември на "Бомбонера" и на 28 ноември на "Монументал".

Първият финал ще бъде мач №25 между "генуезците" и "милионерите" в Копа Либертадорес, но за първи път ще се срещнат в пряка битка за трофея.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА