4 Ноември, 2018 08:53 896 0

Ливърпул остана непобеден и след визитата на Арсенал

  • ливърпул-
  • арсенал-
  • футбол

Артилеристите изравниха четири минути преди края

Арсенал и Ливърпул завършиха 1:1 в дербито на 11-ия кръг на Висшата лига, съобщи topsport.bg. Двата тима изиграха интерес мач на "Емиратс", който не излъчи победител. Джеймс Милнър даде преднина на "червените" в 61-ата минута, а четири минути преди края на редовното време Александър Лаказет изравни.

Равенството изведе временно "мърсисайдци" на първа позиция с 27 точки, но вторият Ман Сити е с точка и мач по-малко. "Топчиите" са на четвърта позиция с 23 пункта.

Двубоят започна на високи обороти. В 14-ата минута Обамеянг получи много добро подаване от Джака, след което стреля, получи се рикошет в крака на Гомес и топката излезе в корнер. След изпълнението му топката стигна до Джака, който стреля по земя, но Алисон се справи.

В 18-ата минута Обамеянг центрира в наказателното поле, Мхитарян изпревари Алисон, но с глава прати топката над вратата.

Минута след това Ливърпул организира най-добрата си атака до момента. Милнър изведе Фирмино, който прехвърли Лено, но топката срещна напречната греда, след което Мане вкара отблизо. Попадението обаче бе отменено заради засада, каквато всъщност нямаше.

В 23-ата минута Лено се намеси добре при удар на Ван Дайк. Малко след това стражът на домакините спаси и удар на Робъртсън.

В 39-ата минута Йозил отклони много технично към Лаказет, който стреля по диагонала от малък ъгъл, но топката премина встрани от далечната греда. Минута след това Лаказет прати топката във вратата на Алиаон, но и това попадение беше отменено заради засада на Мустафи.

В 45-ата минута удар с глава на Ван Дайк срещна гредата.

Първата по-интересна ситуация през второто полувреме доведе до гол за Ливърпул. В 61-ата минута Мане проби отляво и центрира в наказателното поле. Лено се намеси не особено добре, след което Джеймс Милнър вкара за 0:1.

В 70-ата минута опасен удар на Фирмино мина покрай вратата. Арсенал стигна до изравнителен гол в 82-ата минута. Лаказет бе изведен зад защитата, но първоначално не успя да преодолее Алисон. Французинът запази топката и нанесе удар в далечния ъгъл за 1:1.

Ливърпул опита бързо отново да излезе напред в резултата, но Мане стреля над вратата. Малко след това удар на Белерин мина покрай лявата греда.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА