17 Ноември, 2018 09:35 2 621 4

България размаза Кипър, но не победи

  • българия-
  • дузпа-
  • лига европа-
  • попов-
  • закариу-
  • вратар-
  • кипър-
  • димитров

Куп пропуски лишиха България от първото място

Националите на България спечелиха само една точка от Кипър при гостуването в Никозия - 1:1. Драматичният мач беше предпоследен за "лъвовете" от група 3 на Лига "С" в турнира Лига на нациите. В другата среща Словения и Норвегия също направиха 1:1 и статуквото се запази. Норвежците оглавяват класирането с 10 точки, колкото има и България. Победителят в групата предстои да бъде определен в последните мачове - на 19 ноември (понеделник). От 21:45 часа селекцията на Петър Хубчев приема Словения на "Васил Левски", а по същото време Норвегия ще гостува на Кипър, който е с 5 точки в актива си.

Скандинавците продължават да имат предимство от един гол пред "трикольорите". Преди последните мачове головата разлика на Норвегия е 5:2, а на България - 6:4.

На мача в Никозия домакините поведоха в 24-ата минута чрез Панайотис Закариу. Той беше изведен сам срещу Георги Петков и го преодоля с удар по земя - 1:0. От този момент до края на двубоя футболистите на Петър Хубчев превъзхождаха съперника, като нашите направиха поне десет пропуска.

На два пъти пък съдията от Швеция Мохамед Ал Хаким си затвори очите при явни дузпи за България - за нарушения срещу Ивелин Попов и Спас Делев.

В 89-ата минута реферът все пак посочи бялата точка след нов фаул срещу капитана ни, а резервата Николай Димитров - Хичо отбеляза за крайното 1:1.

Минути по-рано имаше много напрегнати минути пред вратата на Кипър. Защитниците Николай Бодуров и Васил Божиков направиха два последователни пропуска, засичайки с глави центрирания от ъглов удар. При положението на бранителя на ЦСКА стражът на Кипър Костас Панаи спаси като по чудо.

Това е първо равенство между България и Кипър. Победите ни срещу този съперник са 13 до момента, имаме само една загуба - 1:4 в световните квалификации през 2009 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 цЕсКи лЕсЕкА

    6 7 Отговор
    Стига глупости! Гледах мача и ми стана жал! Не помня толкова зле национален отбор скоро да сме имали?!?!?
  • 2 Ранко

    6 3 Отговор
    И аз гледах мача.Неграмотно изигран мач.Мач на юруш,и нищо смислино.Тези наши футболисти дали могат да стрелят извън наказателното поле?????Това не го видях.А е много важно.В нак.видяхме че не вършат работа.Даже можехме и да загубиммм.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 ала бала

    4 0 Отговор
    Два слаби отбора....