20 Ноември, 2018 01:00 1 235 0

Джокович: Сезонът ми бе феноменален

  • джокович-
  • тенис-
  • сезон-
  • форма-
  • очаквания-
  • тенис-
  • зверев-
  • финал

"Нямаше да повярвам, ако някой ми бе казал преди година, че ще съм тук", заяви сърбинът

Новак Джокович не успя да спечели шести трофей от финалния турнир на ATP, след като беше победен на финала от Александър Зверев. Само няколко дни по-рано Ноле се справи само за 77 минути с германеца, но на финала се оказа от губещата страна.

Въпреки това сърбинът е категоричен, че сезонът му е бил много добър. От Уимбълдън насам Ноле загуби само три мача и спечели две титли от Големия шлем и две "Мастърс" надпревари, пише tennis24.bg

"Да завърша годината като №1 беше цел №1 преди сезона в зала. Успях да го постигна. Като цяло беше феноменален сезон, от който определено трябва да съм горд", коментира Ноле след мача.

Сърбинът не успя да изравни рекорда от шест трофея от финалите на ATP, но определено показа, че се намира до ниво, близко до най-доброто в неговата кариера.

"Винаги съм вярвал в себе си, както вече многократно казах. В някакъв смисъл очаквах да се представя много добре. Но в същото време бих отхвърлил варианта за такива успехи през тази година, ако някой ме беше попитал след Australian Open, когато претърпях операция. Трудно можеше да се очаква това не само заради ранкинга, но и заради самата ми игра", призна той.

Макар да не спечели трофея в Лондон, за Джокович това е шести пореден шампионски мач, след като не участва през миналата година заради контузия. Освен това, преди поражението от Зверев, сърбинът се намираше в серия от 14 поредни победи над играчи от Топ 10.

"Ясно е, че никой не обича да губи. Опитваш най-доброто. Но в същото време, трябва да гледаш по-голямата картинa, да виждаш нещата различно. Когато се отървеш от това чувство на разочарование, можеш да се насладиш на всички позитиви, които трябва да имам предвид и да взема от този сезон, особено в последните шест месеца", добави Ноле.

"Когато седнах на операционната маса знаех, че сезонът ще бъде различен, защото никога не ми се беше случвало. Каквото и да се беше случило до края на сезона, знаех, че ще науча много. За щастие, всичко завърши по най-добрия начин. Така че, просто съм благодарен", обобщи емоциите си сърбинът.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА