14 Декември, 2018 12:56 1 569 3

VAR идва в България през есента

  • var-
  • видеоповторения-
  • финансиране-
  • уефа-
  • бфс-
  • първа лига

УЕФА ще финансира вкарването на видеоповторенията в Първа лига

По-голямата част от необходимите около 10 милиона лева за оборудването на стадионите ни със системата за видеоповторения (VAR) най-вероятно ще бъдат дадени от УЕФА още до началото на следващия сезон, разкриха източници от БФС и Съдийската комисия, цитирани от "24 часа". Това е единствената спънка пред въвеждането в България, защото клубовете не са съгласни сами да финансират това, като се имат предвид ограничените им бюджети.

Въвеждането на VAR в родното първенство вече е наложително след зачестилите очевадни грешки на съдиите в последните кръгове. От УЕФА бързо решиха да въведат повторенията в квалификационните кръгове на Шампионската лига през пролетта, след като имаше няколко странни решения по време на мачовете от груповата фаза.

От друга страна ФИФА категорично иска главният съдия да взема решението за гледане на видео, а не да получава сигнал, че се е случило нещо нередно, което той не е забелязал.

Преди няколко дни вицепрезидентът на БФС Атанас Фурнаджиев заяви, че VAR ще бъде въведена у нас най-късно до три години. Спортният министър Красен Кралев също подкрепи системата за видеоповторения да бъде по-скоро въведена у нас.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Боби Перуката feat. Киро Гела

    2 0 Отговор
    Ей са ни са ева майката.ще се наядем на хой. Развалиха ни раната.Деба
  • 2 681

    0 0 Отговор
    Киро... Възелин купува остро.... Така така
  • 3 Киро домусбабаит

    0 0 Отговор
    Всичко е премислено с "От друга страна ФИФА категорично иска главният съдия да взема решението за гледане на видео, а не да получава сигнал, че се е случило нещо нередно, което той не е забелязал" , т.е. Чинков, ако иска ще гледа видеото на неотсъдена дузпа срещу лудоторбахче, а аз съм му казал да не иска! Тъй че нищо няма да се промени!