17 Декември, 2018 11:22 1 264 2

ЦСКА пребори Ботев Пловдив в снега

  • цска-
  • ботев пловдив-
  • терен-
  • сняг-
  • соу-
  • юсеин

"Червените" спечелиха с 2:1

ЦСКА завърши годината с победа и на второ място в Първа лига. В мач от 20-ия кръг избраниците на Нестор Ел Маестро надвиха с 2:1 Ботев (Пловдив). Така "червените" събраха 45 точки и ще зимуват на 6 зад Лудогорец (51). Третият Левски има 41 след загубата с 1:2 от Берое в събота в Стара Загора. Заралии са четвърти с 36, а петото място е за Ботев (35).

Двубоят на стадион "Българска армия" започна час и половина по-късно - в 19:00 часа, тъй като домакините дълго разчистваха натрупалия сняг от терена. Имаше голяма вероятност срещата да бъде отложена за понеделник, но длъжностните лица, а и двата щаба, решиха да играят.

Героят за ЦСКА е донякъде неочакван - Али Соу. Гамбиецът вкара и двата гола за трудния успех над Ботев. И при двата случая му асистира Кирил Десподов - първо в 14-ата минута, а след това и в 28-ата. Соу обаче беше заменен принудително в 31-ата.

За "канарчетата" се разписа Серкан Юсеин в 68-ата минута, а в края гол на Стивън Петков беше правилно отменен поради засада.

Ел Маестро реши да остави Мауридес на пейката, а от първата минута заложи на Али Соу. Той откри резултата в 14-ата минута. Десподов центрира отдясно по земя, топката отскочи в снежна бабуна и залъга Кристиян Димитров, за да достигне до Соу на далечната греда, откъдето той вкара с глава - 1:0.

Само секунди след това "червените" пропуснаха чрез Бодуров, като Даниел Кайзер успя да избие удара му.

В 28-ата минута Десподов проби през центъра и пусна отлично подаване към Али Соу, който останал очи в очи с Кайзер, копна топката над вратаря за 2:0. Малко по-късно неочакваният герой за ЦСКА днес беше заменен поради контузия. На мястото му влезе Мауридес.

До почивката и на Николай Киров се наложи да прави принудителна смяна. Ветеранът Йордан Минев също се контузи, а в игра се появи Густаво Афонсо.

През второто полувреме "канарчетата" доминираха. Стивън Петков пропусна минути след почивката, а в 51-ата удар на Неделев се удари в ръката на Рубен Пинто, за което гостите изразиха претенции за дузпа. Те не бяха уважени от съдията Драгомир Драганов.

Минути по-късно и Антонио Вутов тества мерника си, а Черниаускас изби в корнер. Неделев опита да вкара директно от ъглов удар и бе близо до успех, но стражът на ЦСКА изби пред голлинията.

В 68-ата минута Васил Шопов подаде на непокрития Филип Филипов, който центрира отлично отдясно към Серкан Юсеин и той вкара с глава за 2:1.

В 79-ата минута домакините изтръпнаха и трябва да благодарят на Стивън Петков, който реши да стреля от малък ъгъл, вместо да подаде към непокрития Афонсо. Ако бе сторил това, Ботев щеше да получи дузпа, тъй като Манолев хвана за фланелката съперника и го събори на земята.

В края Петков все пак прати топката във вратата на ЦСКА, но Лъчезар Балтанов, който му подаде, беше в засада и попадението правилно не беше зачетено. Така ЦСКА удържа крехкия си аванс и завърши 2018 година с победа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ицо

    3 1 Отговор
    Браво червени сърца.Трудно се играе при тия условия особено чужденците който не са виждали сняг но вие се справихте.Сега събирайте сили и умения за да смачкаме физиономията на зализаният.За говедата добре се представиха не са във втората шестица където им е мястото.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.