Last news in Fakti

23 Декември, 2018 14:12 1 652 0

Ювентус спечели дербито с Рома в серия "А"

  • ювентус-
  • рома-
  • дерби-
  • футбол-
  • мач-
  • италия

Ювентус е на върха в класирането

Ювентус спечели дербито с Рома в серия "А" - 1
Снимка: БГНЕС

Ювентус повали Рома с 1:0 в дербито от 17-ия кръг на Серия "А". Единственият гол в срещата бе отбелязан от Марио Манджукич в 35-ата минута. В продължението на срещата попадение на Дъглъс Коща бе отменено заради нарушение в атака, предава topsport.bg.

Това е 16-и успех за "бианконерите" от началото на сезона. Тимът на Масимилиано Алегри е едноличен лидер с 49 точки. "Вълците" са 10-и с 24 пункта.

В 7-ата минута Де Шилио нанесе удар, топката рикошира в защитник на Рома и попадна в Алекс Сандро, чийто шут от близка дистанция бе спасен от Олсен. Алекс Сандро имаше ново хубаво включване в 18-ата минута, когато отправи бомбен диагонален шут, но отново вратарят на "вълците" бе блестящ.

Рома отговори с удар на Шик в центъра на вратата, който не затрудни Шчесни.

В 22-ата минута Роналдо опита удар със задна ножица, но не намери очертанията на вратата. В 33-ата минута Олсен спаси нов опасен удар на португалската звезда.

Добрата игра на "бианконерите" даде резултат две минути по-късно. Матия де Шилио центрира отдясно и Марио Манджукич с глава направи Олсен безпомощен.

Домакините стояха по-добре и в началото на второто полувреме. В 55-ата минута Кристиано Роналдо бе намерен с хубаво центриране в наказателното поле и стреля с глава, но над вратата.

В 58-ата минута Шчесни спаси удар с глава на Фазио. Малко след това Олсен направи отлично спасяване след удар на Роналдо. При последвалия корнер отново португалецът стреля към вратата, но шведският вратар бе на мястото си.

В 69-ата минута гол на Киелини бе отменен заради нарушение срещу вратаря, след като двамата се сблъскаха на голлинията.

В 90-ата минута Шчесни спаси удар с глава на Браян Кристанте. В продължението на срещата гол на Дъглъс Коща бе отменен, след като съдията гледа видео повторение и видя нарушение срещу Дзаниоло.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА