9 Януари, 2019 13:27 1 242 1

Байерн подписа със световен шампион

  • салихамиджич-
  • байерн мюнхен-
  • договор-
  • павар-
  • щутгарт

Бенжамен Павар ще се присъедини към баварците

Германският гранд Байерн обяви първия си трансфер за 2019 година. Той обаче ще бъде осъществен през лятото, когато защитникът Бенжамен Павар от Щутгарт ще се присъедини към мюнхенския тим.

„Мога да потвърдя, че подписахме с Бенжамен Павар. Договорът е за пет години и влиза в сила от 1 юли 2019 година“, съобщи спортният директор Хасан Салихамиджич по време на подготвителния лагер в Доха.

Байерн се възползва от откупна клауза в договора на световния шампион с Франция, според която 22-годишният бранител може да напусне швабите до 2021 година срещу 35 милиона евро.

„Павар може да бъде ползван на няколко позиции и може да играе вдясно на защитата. Аз обаче съм запознат, че той предпочита да е в лявата зона“, допълни босненецът.

Салихамиджич коментира и слуховете за предстоящи трансфери на Калъм Хъдсън-Одой от Челси, Люка Ернандес от Атлетико (Мадрид) и Тимо Вернер (РазенБалшпорт Лайпциг).

„Хъдсън-Одой е много интересен играч и наистина искаме да го привлечем. Има качествата да пасне на Байерн. Притежава добър дрибъл, скорост и добър усет пред вратата. Ернандес е играч на Атлетико (Мадрид), но всичко е възможно. Вернер също е добър и интересен футболист“, коментира Брацо.

„Това може да е последният сезон на Франк Рибери в Байерн, но нищо конкретно не мога да кажа. Горди сме, че имаме такъв футболист. Той е част от една успешна ера на клуба, също както и Ариен Робен. Искаме да се сбогуваме с тях по най-добрия начин“, завърши Хасан Салихамиджич.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.