22 Януари, 2019 10:01 885 0

Ювентус не срещна затруднения срещу Киево

  • ювентус-
  • киево-
  • ругани-
  • коста-
  • джан-
  • роналдо-
  • дузпа

Кристиано Роналдо изпусна дузпа, но неговият тим победи с 3:0

Ювентус смачка у дома последния Киево с класиката 3:0 в последния мач от 20-ия кръг на италианската Серия „А“ и възстанови аванса си от 9 точки на върха пред втория Наполи. Дъглас Коста (13), Емре Джан (45) и Даниеле Ругани (84) се разписаха, а голямата звезда Кристиано Роналдо се изложи в 52-ата минута, пропускайки дузпа.

Изненадващо „летящите магаренца“ от Верона първи стигнаха до шанс за гол, но още в 4-ата минута Матия Перин отрази диагонален удар на Рикардо Меджорини. Лека-полека домакините взеха инициативата и в 13-ата минута Дъглас Коста напредна, след което с удар от границата на наказателното поле вкара за 1:0.

В 33-ата минута Роналдо пробва късмета си със силен удар извън наказателното поле, но вратарят Стефано Сорентино спаси, както и две минути по-късно след шут на Бернардески и рикошет в защитник. Роналдо имаше още един шанс до края на полувремето, но стреля неточно покрай вратата. Три минути преди края на първата част Киево претендираше за дузпа за изблъскване в гръб срещу Пелисиер, но не получи такава.

Точно преди почивката "бианконерите“ удвоиха преднината си. В 45-ата минута Дибала увлече няколко защитници и изведе Емре Джан, който се разписа с удар от точката на дузпата.

През втората част домакините продължиха да доминират, а в началото ѝ Сорентино отрази удар с глава на Дъглас Коста. В 52-ата минута „старата госпожа“ получи дузпа за игра с ръка на Матия Бани, но Роналдо сгреши от бялата точка, след като ударът му бе спасен от Сорентино.

След пропуски на Дибала и Меджорини в 72-ата минута Лука Росентини от гостите отправи мощен шут и Перин показа блестящ рефлекс. Роналдо пък нямаше ден и още на два пъти не успя да се разпише от идеални позиции.

В 79-ата минута Бернардески отправи силен удар и Сорентино изби топката, но нямаше какво да направи пет минути по-късно, когато Даниеле Руагани засече с глава центриране на Бернаредески и оформи крайния резултат.

След 18-ия си успех за сезона Ювентус е убедителен лидер с 56 точки и 9 повече от втория Наполи. Киево остава последен с едва 8 точки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА