19 Февруари, 2019 12:56 11 933 18

Шабан Шаулич бил на крачка от Левски

  • шаулич-
  • левски-
  • железничар-
  • цървена звезда-
  • футболист-
  • певец-
  • смърт

Легендарният певец бил доста добър футболист преди да стане певец

Легендата на сръбската музика Шабан Шаулич загина в неделя при автомобилна катастрофа край Билефелд в Германия. Малцина обаче са запознати с факта, че Краля на фолка в Сърбия е бивш футболист. Дори е имало възможност да играе в Левски.

„Започнах да играя футбол осем или деветгодишен. Доста лета по-късно, когато бях в Железничар, играхме срещу Левски (София). Вкарах два гола и спечелихме с 4:2. Треньорът на Левски е питал за мен, искал е да ме привлече за отбора. Малко след това се отказах от футбола и се отдадох на музиката“, разкри преди време Шаулич.

„С футбола имам много интересен случай, когато вече бях станал певец. Поканиха ме да пея на една циганска сватба в Париж. На ливадата пред къщата съзрях едно 13-годишно момче в бял костюм да си играе с топка. Аз като видя някой да рита топката, не мога да се стърпя и веднага се включвам. С това момче прекарахме заедно около един час. Аз му бия удари, той спасява и се хвърля на тревата. След това се разменихме и накрая двамата бяха доста мърляви. Неговият бял костюм беше станал зелен от тревата. Тогава излезе една жена и започна да му се кара: „Виж се на какво приличаш, а трябва сега да се жениш. Хайде младежо, отивай бързо да се оправиш“. Тогава разбрах, че съм играл футбол с младоженеца от сватбата, на която трябваше да пея“, сподели легендарният певец пред сръбския в. „Блиц“ през 2008 година.

Приживе Шабан Шаулич беше известен като запален запалянко на Цървена звезда. Внукът му Лука Аджич, младежки национал на Сърбия, до лятото на 2018 година беше част от „звездашите“, но след това отказа да поднови договора си и клубът го продаде на Андерлехт за 800 000 евро. Въпреки недотам сърдечната раздяла между Аджич и Цървена звезда, Шаулич не престана да следи и подкрепя любимия си клуб.

„Съжалявам, че Лука така се раздели с Цървена звезда. Видях как клубът атакува през медиите един 19-годишен младеж. Цялото ни семейство преживя това много тежко. Въпреки всичко Звезда е отборът на сърцето ми. Обичам го въпреки настоящото ръководство, треньори и футболисти. Подкрепям клуба и това ще продължи до края на живота ми“, коментира през лятото Шабан Шаулич.

Когато стана ясно за трагичната смърт на музикалната легенда, Цървена звезда излезе със специална публикация на сайта си, която е посветена на Шаулич.

Негов зет е бившият национал на Югославия Зоран Миркович. 47-годишният бивш защитник е женен за една от дъщерите на Шабан Шаулич - Санела. Миркович в момента е треньор на другия голям белградски клуб Партизан, след като зае поста на 4 август 2018 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 TERVEL BITCOIN BILLIONER

    34 3 Отговор
    Нека почива в мир
  • 2 Batushka

    11 52 Отговор
    Браву , мач и чалга....тъпаците нямат спирка...

    Коментиран от #3, #4

  • 3 Бай Благой

    30 1 Отговор

    До коментар #2 от "Batushka":

    Има нещо вярно!
    Да почива в мир човека. Хубава музика имаше човека макар и да не съм му фен.
  • 4 Пещерняк

    43 6 Отговор

    До коментар #2 от "Batushka":

    Чалга са българските измислени певци,бъркаш нещо.

    Коментиран от #6, #7, #8

  • 5 Анонимен

    12 25 Отговор
    Моля ви да изписвате "Левски" (с кавички) в тази статия. Никой не може да се доближи до истинския Левски, особено пък някакъв си мюсюлмански чалгар от Сърбия.
  • 6 ключаря

    14 38 Отговор

    До коментар #4 от "Пещерняк":

    Човек, който слуша чалга на 100% е с ниско интелектуално ниво - на 100%.Няма нито един човек с високо IQ, който да слуша чалга - а песните на този човек са такива.

    Коментиран от #14

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Анонимен

    9 33 Отговор

    До коментар #4 от "Пещерняк":

    Съжалявам, че човекът си е отишъл по такъв начин, но това не променя факта, че музиката му, както и останалата сръбска музика, е банална, еднообразна и подтикваща към елементарни желания и въпроси: "искам да ям", "искам да пия", "искам да е*а", "искам да харча", "къде ми е младостта", "къде са мама и тате да ме гледат". Светът спокойно може да мине и без тази музика.
  • 9 ключаря

    6 9 Отговор
    Ха така анонимната, харесваш ми, искам да те ... , на гръцка музика.
  • 10 KZL

    9 7 Отговор
    Само Шабан Шаулич не беше вкарвал на Левски... : ))))
  • 11 Терориста

    20 5 Отговор
    Бог да то прости един голям певец.

    Коментиран от #13

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 ключаря

    6 23 Отговор

    До коментар #11 от "Терориста":

    Такъв е, такъв е - най-обикновен чалгаджия - по нищо не се различава от Ивана, Азис и всички други с едното име.Най-обикновен чалгаджия.При това сърбин - недолюбваща нация, нас българите, дето и не пишат на кирилица, само и само да са различни, но не успяват добре да се дегизират.Чалгаджия - независимо какъв глас е имал и каква музикална култура - всъщност, ако беше голяма, както пишат повечето от Вас щеше да съгради истинска музика, а не пошла чалга - "убаво ми е да те гледам сузе мое", "воздух мой", "слънце мое, сърце мое" и все от този род простотии, които са под достойнството на нормален човек.
  • 14 Консерватор

    9 4 Отговор

    До коментар #6 от "ключаря":

    Ти с какво IQ си?
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 LiverpoolFC

    14 1 Отговор

    До коментар #7 от "ключаря":

    Бачка, вие ли сте интелектуалната част от населението? Тук не става въпрос за това кой какво слуша или не слуша, а че този човек си е отишъл, и че е оставил нещо след себе си, ти високо интелигентия какво ще оставиш?

    Коментиран от #17

  • 17 Рум

    5 0 Отговор

    До коментар #16 от "LiverpoolFC":

    Браво!!! Много добре му го каза:)
  • 18 Вектор Анонимус

    1 0 Отговор
    "Ключаря си е заключил 2-та грама мозък и пише тъъъпизми та да разбереме отрицателния му IQ ! Ха ха ха !