11 Март, 2019 09:30 1 789 11

Багата: Усещах подкрепата на цяла България

  • багата-
  • иванов-
  • победа-
  • подкрепа-
  • хонорар-
  • ufc-
  • ротуел

Българският боец ще прибере 103 500 долара за победата си над Бен Ротуел

Багата: Усещах подкрепата на цяла България - 1
Снимка: БГНЕС

"В залата имаше българи, които викаха за мен. Усещах обаче и подкрепата от далечна България и това ми даваше допълнително сила. Благодаря на всички. Тази победа е за България!", обяви пред “24 часа” от Уичита, Канзас, единствената българска звезда от световен ранг в ММА Благой Иванов. Багата пречупи американеца Бен Ротуел за първата си победа в най-авторитетната верига за смесени бойни изкуства UFC. Тримата съдии единодушно присъдиха успеха на българина.

“След загубата от Жуниор дос Сантос имаше напрежение за мача с Ротуел. Бях обаче уверен в себе си. Тактическият ни план за мача сработи. Бях по-бърз от противника си, който само вървеше напред и инкасираше удари. Това бе ключът към победата. Може би на Ротуел му се отрази и това, че над 2 г. не се бе бил заради наказание за употреба на допинг. Но пък той е един от най-опитните ММА бойци с много минути, прекарани в клетката”, обясни Багата. Той разказа и за емоциите си след края на мача.

“Знаех, че съм нанесъл повече удари от него. Но все пак не се знае - той е американец, аз съм българин. Родом е от съседен щат и имаше много солидна подкрепа към него. Щастлив съм, че се върнах към победите и успях да зарадвам феновете си”, заяви 32-годишният Иванов. Ротуел е с 5 г. по-възрастен от него. Наказанието му за допинг изтече през миналия месец.

За Багата победата бе 17-а на ММА ринга. Той има и 2 загуби. За противника на българина поражението бе 11-о в кариерата, в която има и 36 успеха.

Междувременно станаха ясни и хонорарите, които бяха раздадени за вечерта. Багата получава един от най-големите. За победата си 32-годишният Иванов ще прибере общо 103 500 долара. Сумата е формирана от три различни премии. Българинът взима 50 000 долара за участието си, още 50 000 за постигната победа и други 3500 долара поощрение от организаторите.

Бен Ротуел прибира 72 000 долара. Най-високата премия за бойната галавечер взима Жуниор дос Сантос (465 000 долара). Следват Дерик Люис (205 000) и Бенеил Дариуш (155 000).


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    7 17 Отговор
    Местя
  • 2 Един

    14 5 Отговор
    Браво
  • 3 гост

    3 8 Отговор
    На мен или на баката
  • 4 Браво

    6 1 Отговор
    Трябва и на командосите да помага.
  • 5 шапки долу

    16 8 Отговор
    Браво Благо България се гордее с тебе Български юнак

    Коментиран от #9

  • 6 Batushka

    11 9 Отговор
    Гледах го след мача.....е що за животно трябва да си за да си изкарваш парите по тоя начин ....главата му бе на пихтия ...алоооо главата служи да носи мозъка бе....

    Коментиран от #8

  • 7 БайСашо

    15 7 Отговор
    Защо си мислите, че му е лесно и на него - имигрира за да може да живее по-добре, работи като животно там заедно с други българи които се експлоатират от вече самозабравили се българи. Успява някак да влезе там в UFC и печели - това може да е само повод за уважение към някой който го е постигнал - защото много е лесно да си седиш тук, да си работиш за мизерната заплатка и да се оплакваш!
  • 8 руски амбриаж

    4 5 Отговор

    До коментар #6 от "Batushka":

    и ти имаш картуна ама пълна с бетон Като си голям руски патриот що не отидеш да му го кажеш очи в очи мухльо
  • 9 Любопитен

    6 3 Отговор

    До коментар #5 от "шапки долу":

    И какво му е юначното на този? Преди време го клаха и успя да прескочи трапа. Айде ТИ ни припомни при какви обстоятелства наръгаха тогоз "юнак" - спасяване сред нощите на някоя бабичка да не я претрепят цигани за пет лева? Или отърва някоя българка от изнасилване и затриване в някой парк??? Айде, ТИ пиши при какво "юначество" се размина със смъртта този "герой"!!!

    Коментиран от #10

  • 10 ...

    3 3 Отговор

    До коментар #9 от "Любопитен":

    За този бияч - статия след статия, а Мъжът с голямо М, дето загина, докато разтърва миналия месец пияндурите като това (цензурирано) пред кюстендилска чалготека - и името му вече отиде в небитието...
  • 11 vasik atanasova

    4 3 Отговор
    голям е