Last news in Fakti

10 Март, 2019 11:14 3 225 20

Багата спечели първата си битка в UFС

  • багата-
  • благой иванов-
  • състезател по мма-
  • ufс-
  • спечели-
  • битка

Българинът ще се изкачи в ранглистата на тежка категория, където заемаше 15-а позиция

Багата спечели първата си битка в UFС - 1

Единственият български представител в най-голямата ММА промоция в света Благой Иванов — Багата спечели първата си битка в UFC на галавечерта FIght Night 146 в Уичита, Канзас, САЩ. И тримата съдии присъдиха успеха с 29-28 (2-1 рунда) за сънародника ни срещу коравия ветеран Бен Ротуел, който се завърна в октагона след 1064 дни пауза. Багата пласира повече удари от противника си и бе по-активен с водещия си десен прав, като това бе достатъчно за победата му в оспорвания и вълнуващ сблъсък, пише sportal.bg.

"Невероятен двубой, Ротуел е истински воин, аз съм много развълнуван в момента. Искам да благодаря на екипа и на семейството ми, тази победа е за родината ми България! Отправих повече удари и мисля, че направих достатъчно за победата", каза Багата с треперещ от вълнение глас веднага след решението.

Благой ще се изкачи в ранглистата на тежка категория, където заемаше 15-а позиция преди тазвечершната битка. Ротуел се бе бил за последно на 4 октомври 2016-а, като преди дългата си пауза в кариерата бе записал престижни успехи над Алистър Овърийм, Мат Митриоун и Джош Барнет.

Багата остава с 6 нокаута и 6 събмишъна на сметката си, като преди поражението от Жуниор дос Сантос в дебюта си в UFC имаше серия от пет победи, като държеше шампионския пояс на World Series of Fighting/PFL. Иванов е и световен шампион по бойно самбо от 2008 година, като по пътя към триумфа надделя над легендарния Фьодор Емеляненко.

ПЪРВИ РУНД

Благой започна битката с повече движение, заобикаляйки противника си и дебнейки момент за пласиране на ляв прав или кроше. Ротуел определено изчакваше мига за атака и го използва за ляв лоукик, който за кратко повали българския боец. Иванов продължи да се движи в близост до оградата и да пуска водещия си десен прав, като Ротуел го респектира с ляво кроше в главата. Багата отговори на предизвикателството с дясно кроше в тялото, след което двамата продължиха надлъгването от дистанция. В последната секунда на рунда българинът успя да пласира отлично ляво кроше в главата на съперника си.

ВТОРИ РУНД

Багата изглеждаше доста нервен през първия рунд и от ъгъла му се опитаха да го накарат да се поуспокои в паузата. Той започна с десен прав в челото на Ротуел, който все така държеше гарда си по нетипичен начин и правеше ударите си трудни за предсказване. Иванов залагаше на повече десни прави във втората част и бе по-активен по отношение на броя на опитаните удари. Българинът блокира десен хайкик и контрира с дясно кроше, след което отново пусна в употреба водещия си прав. Ротуел вкара две поредни леви крошета около 90 секунди преди края на рунда, което провокира започване на размени и повишаване на темпото. Иванов успя да разкървави носа на противника с отличните си десни прави, но получи проблем в лявото си око след несъзнателно бъркане с пръст от американеца.

ТРЕТИ РУНД

Иванов също имаше подутина на лявата си скула от ударите на Ротуел в първите 10 минути, но това не го спря да опитва отново да търси пробив с десния си прав и да се движи повече от двамата. Багата влизаше първи в размените, колкото и предпазливи да бяха те, а при 3:31 минути оставащи Ротуел отново бръкна в окото на българина и този път реферът на ринга Хърб Дийн му даде няколко секунди почивка. Американецът малко по-късно пласира удар под пояса и в знак на извинение подкани Иванов да му го върне без съпротива, с което развесели феновете в залата. Иначе Багата продължаваше да е по-активен в броя на опитаните удари, но пък получи ляво кроше в лицето, което задълбочи подутината на лявото му око. Последваха няколко добри десни вътрешни лоукикове на Иванов, но те не спряха американецът да продължава да стъпва напред. Битката завърши с тежки размени в последните секунди, като Ротуел дори имаше частичен успех с ляв хайкик, но все пак и двамата издържаха до последната сирена.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГостЪ

    42 11 Отговор
    Дано има повече такива Българи .
    Браво Благо .

    Коментиран от #4

  • 2 Мосак фонсека

    3 2 Отговор
    Втората .
  • 3 Будалата

    16 12 Отговор
    Това са Багата и Кобрата. Другото талаш.
  • 4 660

    11 29 Отговор

    До коментар #1 от "ГостЪ":

    Че тоз не е Българин бе човече, не дай си боже да срещаме такива "Българи" . Мяза на чистокръвен дубайски Араб

    Коментиран от #5, #6, #11

  • 5 Мангал

    18 6 Отговор

    До коментар #4 от "660":

    си ти и не ми обяснявай какво е типичен БЪЛГАРИН. Типично ще го отнасяш от ето такива българи
  • 6 Стойчо Караилиев

    18 9 Отговор

    До коментар #4 от "660":

    Точно типичен българин е!
    Успех Бага!
    Дано все с победи си от тук нататък!
    Прав е един от коментиращирште! САМО КОБРАТА И БАГАТА ОСТАНАХА НА ГОЛЯМО НИВО ОТ ИНДИВИДУАЛНИТЕ НИ СПОРТИСТИ!
    ЗА ЖАЛОСТ ДРУГИ, КОИТО НАОРАВЯТ НЕЩО, БЪРЗО БЪРЗО ГУБЯТ ФОРМА И ДО ТАМ.

    Коментиран от #7

  • 7 Стойчо Караилиев

    3 2 Отговор

    До коментар #6 от "Стойчо Караилиев":

    *коментиращите
  • 8 Batushka

    3 7 Отговор
    А така нека има повече такива българи с подути глави хаххахх...и да не се объркате да почнете нещо астрофизика ,ей
    ..сакън....
  • 9 ММА

    4 2 Отговор
    Багата това което показва е само един БОКС!!!! Вярно че са тежка категория обаче чак пък толкова, няма борба няма кикове нищо. Така как се става шампион в UFC???

    Коментиран от #10

  • 10 UFC

    4 0 Отговор

    До коментар #9 от "ММА":

    Багата за съжеление няма да стане шампион в ufc , но топ 10 ще е много добро постижение.Просто конкуренцията в топ е 5 е на съвсем друго ниво

    Коментиран от #12

  • 11 Иво

    6 7 Отговор

    До коментар #4 от "660":

    Прав си тоз не е българин. Българите лежат по диваните, пият ракия, че и накрая пребиват жените си.

    Коментиран от #14

  • 12 ММА

    0 3 Отговор

    До коментар #10 от "UFC":

    Да пожелаем успех на нашето момче. Обаче само изгледай Дос Сантос срещу Дерек Люис един кик и почти го отказа, срамота е на това ниво един кик над глезенът да не може да направи Багата!!!!! А да не говорим ако срещу него излезе един борец от класа на DC, трябва по комплексен да бъде дори и в тежка категория където са по-тромави.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Зрител

    4 1 Отговор
    Още 1-2 такива боя и ще трябва да му търсят нова глава .
  • 16 vasik atanasova

    5 1 Отговор
    Бага честито да си жив и здрав и да радваш все така
  • 17 евала Благой

    1 0 Отговор
    Невероятен Българин Невероятно момче Български дух и сила
  • 18 Конър Макгрегър

    4 1 Отговор
    Това момче оцеля на косъм преди години благодарение на хирурзите от Пирогов, и не знаеше на кой свят се намира в "Биг Брадър", и вместо да си вземе поука и да се кротне спокойно, пак отиде да се млати с разни толупи като тоя Ротуел и да си прави главата на Японско портативно телевизорче, айде нема нужда, честито за успеха, ама парите не са всичко на тоя свят, след време като те хване паркинсона от тия удари в главата, всичките изкарани пари няма да ти стигнат за лекарства и ще търсиш само здраве?
  • 19 Мъка

    3 0 Отговор
    Гледах боя и ми стана мъка какви тупаници отнесе Багата ! Онзи удряше като с парен чук ! Дано няма последствия ! Иначе победата по точки бледнее пред боя който изяде Багата !
  • 20 Някой си

    1 0 Отговор
    Само Кобрата! Тоя "багата" не го признавам. Ако не се лъжа той е във тежката категория. Свиня дебела със голема подута глава.