6 Април, 2019 10:26 1 345 0

Нов важен успех за Ливърпул

  • ливърпул-
  • салах-
  • хендерсън-
  • лонг-
  • саутхемптън-
  • кейта

"Мърсисайдци" измъкнаха победата срещу Саутхемптън с два гола в края

Нов важен успех за Ливърпул - 1
Снимка: БГНЕС

Ливърпул направи впечатляващ обрат и спечели с 3:1 при тежкото си гостуване на Саутхемптън в мач от 33-ия кръг на английската Висша лига. Така мърсисайдци отново се изкачиха на върха във временното класиране с аванс от 2 точки пред шампиона Манчестър Сити, който е с мач по-малко в актива си.

„Светците“ шокираха своите гости още с първата си възможност за попадение, след като Шейн Лонг (9) се възползва от асистенция на Пиер-Еми Хьойберг при центриране на Райън Бертранд. Ливърпул можеше да изравни скоро след това в 16-ата минута, когато Мане стреля с глава, Ангъс Гън изби, а Кейта направи добавка и за негов лош късмет прати топката в страничната греда.

Мърсисайдци натиснаха и успяха да изравнят още преди почивката. Наби Кейта (36) се разписа с глава при центриране на Александър-Арнолд и това бе първия гол за гвинейския халф с екипа на Ливърпул.

След почивката играчите на Юрген Клоп продължиха да бъдат по-активни и в 57-ата минута Кейта падна в наказателното поле, претендирайки за дузпа, но не получи такава. Десетина минути по-късно пред Фирмино се откри добра възможност, но ударът му бе блокиран.

Мърсисайдци се настаниха в половината на домакините и с всяка изминала минута натискът им се засилваше. Те обаче стигнаха до обрата след бърза контраатака и гол на Мохамед Салах (80), който пое топката от центъра на терена и завърши атаката, оказвайки се в прегръдките на своите съотборници. Египетският голмайстор не се беше разписвал в осем поредни мача във всички турнири.

Саутхемптън се хвърли в атака и получи ново попадение във вратата си, дело на Джордан Хендерсън, който оформи крайния резултат.

След 25-ия си успех за сезона Ливърпул отново е на върха с 82 точки и 2 повече от Манчестър Сити. „Светците“ допуснаха 15-а загуба в шампионата и са 16-и с 33 точки, имайки аванс от 5 пред опасната зона.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА