Last news in Fakti

27 Април, 2019 10:23 2 439 8

Берое победи Левски на "Герена"

  • берое-
  • стара загора-
  • левски-
  • победа-
  • футбол-
  • първа лига

Старозагорци повалиха "сините" с 2:1

Левски продължава с незадоволителното си представяне при Георги Дерменджиев. "Сините" бяха повалени от Берое с 1:2 на "Герена", като позволиха на гостите да стигнат до пълен обрат. Срещата бе от 5-ия кръг на шампионския плейоф на Първа лига. Столичани записаха трети мач без победа в първенството и четвърти пореден без успех на своя стадион, пише topsport.bg.

Станислав Костов откри резултата в 49-ата минута, а пет по-късно Карлос Охене изравни. В 76-ата минута Педро Еуженио донесе трите точки на старозагорци.

Левски продължава да заема трета позиция във временното класиране с 59 точки, докато Берое е четвърти с 9 по-малко.

За "сините" единственият, който заслужава добри думи за представянето си е Станислав Костов. Нападателят вкара 21-ия си гол от началото на сезона, а освен това бе най-острият играч на домакините в предни позиции. Отборът на Георги Дерменджиев отново показа немощ в атака, особено през първото полувреме. В същото време Берое показа отлична тактическа дисциплина и наказа грешките на своя съперник.

Двубоят можеше да започне по отличен начин за домакините. В 4-ата минута Давиде Мариани намери Паулиньо пред наказателното поле. Бразилецът опита техничен удар, но топката срещна напречната греда.

Високата преса на "сините" в началните минути на срещата затрудняваше Берое в изнасянето на топката. В 12-ата минута шут на Мариани бе блокиран от играч в зелено. Топката стигна до Слави Костов, но нападателят стреля слабо и Душан Перниш улови.

Постепенно старозагорци изравниха играта, която се водеше предимно в центъра. В 31-ата минута Мариани опита да изненада вратаря на гостите от пряк свободен удар. Швейцарецът стреля в близкия ъгъл отляво, но стражът на Берое се справи.

Малко след това гостите организираха опасна атака, която завърши с опасно центриране на Бандаловски в наказателното поле. Топката обаче се удари в Живко Миланов и излезе в корнер.

В 40-ата минута пробив на Паулиньо отляво завърши с неточен удар на Костов.

Втората част започна по възможно най-добрия начин за Левски. Слави Костов откри резултата в 49-ата минута. Нападателят получи отличен пас в наказателното поле от Станислав Иванов, справи се с Баранов и с безпощаден удар вкара за 1:0.

Радостта на "сините" обаче бе кратка. Пет минути по-късно старозагорци изравниха. Александър Цветков пресира Нуно Рейш, който изчисти топката в крака му. Кълбото стигна до Карлос Охене, който със силен шут от воле не остави шансове на Михайлов.

Левски опита веднага да върне преднината си в резултата. В 59-ата минута Горанов преодоля двама играчи на гостите и намери Костов в наказателното поле. Нападателят нанесе удар от малък ъгъл, но Перниш изби.

Малко след това Мариани центрира от пряк свободен удар, Ерол Алкан изпусна Мартин Райнов, който потърси далечния ъгъл с глава, но прати топката в аут.

В 65-ата минута хубав пробив на Мариани завърши със спасяване на Перниш. Шест минути по-късно Бандаловски свали центриране в наказателното поле. Тиам не успя да изчисти, топката стигна до Рубен Бригидо, който стреля с глава, но Михайлов спаси.

В 76-ата минута мълниеносна контраатака на гостите доведе до пълен обрат. Мартин Камбуров намери Педро Еуженио. Райнов не успя да спре португалеца, който с прецизен удар в ъгъла от далечна дистанция направи Михайлов безпомощен за втори път.

Левски потърси изравнително попадение, но трудно стигаше до нещо опасно пред Перниш. В 85-ата минута резервата Валери Божинов напредна с топката и намери Костов пред наказателното поле. Нападателят опита удар в далечния ъгъл, но кълбото излезе в аут.

До края на срещата не се случи нищо запомнящо се и съответно Левски загуби.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ха ха ха

    28 1 Отговор
    Те, Левски не играят за нищо, потичват за здраве и чакат някой Вадуц да ги направи за смях!
  • 2 Roze може

    12 4 Отговор
    На този чичо Гошо, който му е казал че е треньор само го е излъгал,чеп за буре не става от него...
  • 3 molly

    16 1 Отговор
    Ще има пак "ЕВРО ИДИОТИ".....Нищо не става от тях и Глардиола да им е треньор няма оправия
  • 4 Опа

    8 1 Отговор
    Що си мисля че се чудят как да махнат Дерменджиев.
  • 5 Диамантената ръка

    8 4 Отговор
    Те Дерменджиев ще го махнат, ама Хубчев и него не го виждам. Без качествени (и скъпи) играчи днес футбол не се прави. Иначе биеш, падаш, някой равен, така по принцип и в Дунав-Русе я карат и никой не изпада в отчаяние. Литекс да не са нещо повече. Лудогорец и те го удариха на уволнение. Ботев, Черно море и Берое нещо се поразмърдаха, ама и те са си средняци.
  • 6 Флориан

    3 0 Отговор
    Продължава разграбването на отбора ми. Писах за мутрата Божков: нищо добро не ни очаква. Сега пласира еди румънец които "да води" отбора. Той е по голям крадец от него.
  • 7 цЕсКи лЕсЕкА

    2 0 Отговор
    Левски за да върви с победи трябва да бъде побутван в стил Н.Сираков! Той си се разбира,наглася нещата и дербито с ЦСКА гласи! Левски чисто футболно е един среден отбор за вътрешна употреба да се радват балъците!
  • 8 BG citizen

    0 0 Отговор
    Кой беше вратар на Уевски, че не сещам.....?! Е, как няма да губят тогава...