Last news in Fakti

28 Април, 2019 14:59 1 988 1

Барселона отново е властелинът на Испания (ВИДЕО + СНИМКИ)

  • ла лига-
  • барселона-
  • испанско първенство-
  • победа-
  • ла лига-
  • примера дивисион-
  • леванте

Отборът на  Ернесто Валверде защити шампионската си титла, добавяйки 26-ти трофей към колекцията си

Барселона отново е властелинът на Испания (ВИДЕО + СНИМКИ) - 1
Снимки: EPA/БГНЕС

Момчетата на Ернесто Валверде вдигнаха 26-ия си трофей от Ла Лига след победа с 1:0 над Леванте в мач от 35-ия кръг на Примера дивисион.

Капитанът на "лос кулес" Лионел Меси отбеляза единствения гол в 62-рата минута и благодарение на него Барса отпраши на недостижимите девет точки пред Атлетико Мадрид три кръга преди края, разказва sportal.bg.

"Блаугранас" и на теория са шампиони, тъй като при равен брой точки с Атлетико каталунците имат по-добри показатели в директните двубои.

Капитанът на барселонци Меси беше оставен на резервната скамейка, предвид предстоящия мач с Ливърпул в Шампионската лига. Ернесто Валверде предпочете да заложи в нападение на Усман Дембеле, Луис Суарес и Филипе Коутиньо. Артуро Видал измести Серхио Бускетс от стартовия състав. Пако Лопес разположи петима бранители, а в атака големият липсващ беше Хосе Моралес.

Барселона отново е властелинът на Испания (ВИДЕО + СНИМКИ)

Във втората минута "блаугранас" организираха скоростна атака отдясно. Дембеле спечели терен, а Артуро Видал пусна хубаво подаване към Луис Суарес. Уругваецът шутира от малък ъгъл и вратарят Айтор Фернандес изби с крак. В петата Коутиньо изстреля топката от 22 метра по земя, стражът успя да легне и да избие в корнер.

След изпълнението на ъгловия удар Коутиньо центрира опасно, Клеман Лангле отклони топката с глава, а Жерард Пике остана на сантиметри от кълбото едва на метър от голлинията. В 12-ата Дембеле впечатли с бързината и рейда си, нахлу в наказателното поле, но в него имаше само футболисти на "жабчетата" и не намери съотборник.

Барселона отново е властелинът на Испания (ВИДЕО + СНИМКИ)

В 20-ата Луис Суарес нахлу мощно в наказателното поле и шутира към близкия ъгъл от около осем метра - вратарят Фернандес успя да реагира с дясната ръка. Пет минути по-късно Дембеле подаде към Артур, който много добре видя включването на Коутиньо. Бразилецът шутира ниско, но в обсега на вратаря. По-малко от минута по-късно Жорди Алба центрира високо, Коутиньо беше оставен да стреля с глава от осем метра, но отново не намери начин да преодолее Айтор Фернандес, който остана на място и улови.

В 27-ата момчетата на Ернесто Валверде успешно преодоляха високата преса на съперника, атаката отново имаше скорост, Коутиньо пак изстреля топката, този път от 20 метра, но тя не затрудни особено вратаря на валенсианци. В 32-рата Луис Суарес се завъртя в наказателното поле и падна на земята с искане за дузпа. Повторенията показаха контакт, но сякаш той не беше достатъчен за дузпа.

Барселона отново е властелинът на Испания (ВИДЕО + СНИМКИ)

В 35-ата Артуро Видал отправи удар от 23 метра, при който топката премина покрай греда и излезе в аут. В 41-ата Коутиньо завъртя елегантно топката над стената, но нямаше късмет и тя срещна напречната греда. Ударът имаше необходимата сила въпреки фалцовата си характеристика. Като цяло Барса създаде доста положения преди почивката, а Коутиньо определено изпъкваше с активността си и желанието да покаже качества.

За началото на втората част на терена излезе Лионел Меси, заменяйки Коутиньо. Съставът на "гранотас" пък беше подсилен с Ел Команданте Моралес. В 49-ата събра няколко футболисти около себе си и подаде наляво за Дембеле, който моментално опита да изведе Луис Суарес с успореден на голлинията пас, но защитник успя да пресече.

Барселона отново е властелинът на Испания (ВИДЕО + СНИМКИ)

Каталунците натиснаха здраво след почивката. В 50-ата Меси отправи първия си удар, който не беше достатъчно силен. В 57-ата Дембеле намери по прекрасен начин Алба, който обаче не съумя да подаде успоредно на голлинията. В рамките на същата минута Иван Ракитич завъртя много елегантно топката към обратния ъгъл, но изстрелът не беше достатъчно прецизен. Вратарят само изгледа кълбото, което облиза гредата.

Барселона отново е властелинът на Испания (ВИДЕО + СНИМКИ)

В 62-рата каталунците най-накрая превзеха крепостта на своя съперник. "Лос кулес" притиснаха противника си и го накараха да сбърка. След кратък карамбол топката стигна до Меси, който насочи по диагонала и матира вратаря на Леванте - 1:0, с 34-тия си гол в Ла Лига. Гостите от "Сиутат де Валенсия" отвърнаха почти веднага. В 64-ата Борха Майорал беше изведен сам срещу вратаря, но Марк-Андре тер Стеген излезе и успя да парира с гърди. При последвалия корнер германският страж внимаваше и предотврати директен гол от ъглов.

В 68-ата Ел Команданте Моралес направи голям пропуск. Защитата на домакините остана статична и позволи на испанския бързак да връхлети към наказателното поле, където стреля малко по-високо от необходимото.

След гола гостите се изнесоха по-напред и отвориха повече възможности за бързи каталунски атаки. На няколко пъти "блаугранас" играчите на Валверде атакуваха наказателното поле с чудесни предпоставки за гол, но последният пас така и не се получаваше. В 89-ата минута гредата спаси Барселона. Високата преса на валенсианци донесе чудесно положение. Енис Барди получи сам в наказателното поле и стреля по диагонала, топката се удари в гредата и Тер Стеген я улови някъде около голлинията.

Барселона отново е властелинът на Испания (ВИДЕО + СНИМКИ)

Като цяло Барселона изстрада победата си днес, като последните минути бяха доста нервни. Леванте положи големи усилия да стигне до гол, но в крайна сметка каталунците триумфираха. Тази нощ ще се празнува в Каталуня, но от утре вече ще се мисли за първия 1/2-финален сблъсък в Шампионската лига срещу Ливърпул.

Барселона отново е властелинът на Испания (ВИДЕО + СНИМКИ)
Барселона отново е властелинът на Испания (ВИДЕО + СНИМКИ)
Барселона отново е властелинът на Испания (ВИДЕО + СНИМКИ)


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ахметчо

    5 1 Отговор
    Ливърпул едва ли ще се опре на Барса..."Гробокопачът" им ще се казва Аякс! Аякс играят някакъв нов стил, изцяло печеливш и не знам защо никой не обръща внимание на това...някаква нова модификация на техния патент наречен "тотален футбол"