Last news in Fakti

30 Април, 2012 03:46 3 325 5

Левски срази ЦСКА в столичното дерби

  • левски-
  • цска-
  • рамос-
  • кристовао рамос-
  • столичното дерби-
  • ясен петров-
  • иво тонев-
  • мораеш-
  • дузпи

Отборът на Левски срази 1:0 ЦСКА във Вечното дерби на българския футбол.

В дерби мача от XXVI кръг на "А" група португалецът Кристовао Рамос вкара единственият гол в двубоя в 49-ата минута, след като топката се отби след шут на Орлин Старокин в крака на Грънчов.

Двата отбора предложиха динамичен футбол пред около 15 000 зрители на нациоанлния стадион "Васил Левски".

"Армейците" имаха претенции за дузпа на два пъти в срещата. При първото положение в 66-ата минута Антон Карачанаков преодоля Дъстли Мюлдер в пеналта и холандецът го задържа с ръка, после го пусна, но съдията Николай Дюлгеров не даде дузпа.

Две минути по-късно при нова спорна ситуация Жуниор Мораеш падна в наказателното поле след съприкосновение с Илиев, но реферът прецени това за симулация и даде жълт картон на бразилеца.

В 47-ата мин. удар на Карачанаков от ЦСКА срещна напречната греда над Пламен Илиев.

Още едно чисто положение изскочи пред Жуниор Мораес в 64-ата мин., когато с един финт нападателят навърза "синята" защита, но пак Илиев бе на висота. При най-опасното положение в 89-ата мин. стражът на победителите хвана шут почти от упор на Пламен Крачунов.

Така ЦСКА сложи край злощастно на серията си от 9 поредни победи в елита и само 2 допуснати гола.

Бъпреки това, "червените" са още на върха в родното класиране с 63 точки. Зад тях се нарежда Лудогорец с 58т., следван от Черноморец - 55т. и Левски - 53т.

Наставникът на Левски Ясен Петров обяви, че е изпълнил обещанието си да победи червените във Вечното дерби. "Поздравявам момчетата, които днес се представиха като истински мъже. Обещах на публиката, че ще има усмивки по техните лица и изпълних обещанието си. За Левски няма да да има лесни мачове до края първенството, защото сме голям дразнител за всички отбори. Ще направим всичко възможно да играем в Европа", каза Петров, който бе запитан дали сините са победили с късмет, както твърди Стойчо Младенов.

"Дай Боже винаги да бием така, с късмет", отвърна Петров.

Изпълнителният директор на Левски Иво Тонев също бе много удолетворен от победата над ЦСКА. Той похвали футболистите за проявения характер в дербито и съжали, че слабите резуллтати в началото на полусезона са лишили "сините" от възможността да спечелят титлата.

„Спечелихме с характер и качества. Имам и други победи над ЦСКА, но тази ми е първата като ръководител на Левски. Сега ни предстои мач срещу Локомотив (Пловдив), а те са много добър отбор. Щом сме допуснали леки загуби в някои мачове, трябва да се реваншираме пред феновете с победи до края. Благодаря им за подкрепата. Те са най-важният фактор в Левски“, коментира Тонев.

„Длъжни сме да работим, за да може Левски да бъде най-добрият клуб в България. Аз добре знам как ще изглежда отборът през следващия сезон. Тази победа е и за Георги Иванов. Той е изключително честен човек, който безумно обича Левски“, добави шефът на „сините“.

„Решението за завишените премии е лично мое. Футболистите показаха характер, при положение, че не бяхме в лека ситуация преди мача. Ясен Петров се справя отлично. За много неща ме е яд, но предпочитам да ги запазя за себе си. Можехме да сме шампиони. Най важното е да се работи правилно, да има добра структура в Левски и това ще се случи", допълни Тонев.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 520 зендер

    0 0 Отговор
    Аз повече полза от тоя мач имах че го играх равен първо полувреме.А пък балъците да се ядосват колкото си искат че червените са загубили...
  • 2 роско

    0 3 Отговор
    сините имха една възможност и е вкараха и се на.раха от кеф,ама първото място си е за ЦСКА...

    Коментиран от #4

  • 3 незнайчо

    0 2 Отговор
    кво означава срази бе 1:0

    Коментиран от #5

  • 4 ВИП АМГ

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "роско":

    @2 parvoto miasto e reservirano za ludogorec.chorbata pak shte pie edna studena voda
  • 5 ВИП АМГ

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "незнайчо":

    @3 oznachava che vi on...ha