Last news in Fakti

4 Май, 2019 15:56 2 876 2

Манчестър Сити изпревари Юнайтед по стойност

  • манчестър сити-
  • манчестър юнайтед-
  • приходи-
  • класация-
  • англия-
  • висша лига

"Гражданите" струват повече от градския си съперник

Манчестър Сити изпревари Юнайтед по стойност - 1
Снимка: БГНЕС

Манчестър Сити изпревари Манчестър Юнайтед в класацията за най-стойностен клуб в английското футболно първенство, сочи проучване на Центъра за спортен бизнес на университета в Ливърпул.

Шампионите са оценени на 2.364 милиарда британски лири, с 385 милиона повече от миналата година, докато "червените дяволи" са загубили 376 милиона и вече "струват" 2.087 милиарда лири заради по-високите заплати и по-ниския приход.

Интересно е, че стойността на водещите шест отбора в Англия представлява 3/4 от общата за Висшата лига, докато Бърнли е седми в класацията и е описан като "най-разумно водения клуб чисто финансово". Като цяло клубовете от елита са оценени на 14.7 милиарда лири, което е с 1.6 процента по-малко от миналогодишната сума.

Двата отбора от град Манчестър са единствените, които надхвърлят стойността от 2 милиарда лири в проучването на университета. Тотнъм (1.837 милиарда лири), Ливърпул (1.615 милиарда) и Челси (1.615) бележат ръст в това отношение, а на обратния полюс е Арсенал (1.368 милиарда) заради отсъствието на отбора от Шампионската лига. Тези шест клуба съставят 73 процента (10.9 милиарда лири) от общата стойност на 20-те клуба, като Бърнли е седми и на почти 1 милиард зад Арсенал.

Изследователите обясниха, че "Сити е първи заради комбинацията от повишени приходи и намалени заплати". Шампионите са с 39 милиона лири на плюс от трансфери за миналия сезон, "освобождавайки се от някои от най-високо платените си футболисти".

"Моделът на управление на Шейх Мансур освободи Сити от задължения, което означава, че той не изплаща заеми, но също така не изплаща и печалба на свои акционери", продължават от университета.

Според "Делойт" Юнайтед е на трето място в света зад Реал Мадрид и Барселона, но това проучване представя само резултатите от приходите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 зидан

    2 2 Отговор
    Моля да не сравнявате Реал Мадрид с тия изкуствени английски лудогорчета
  • 2 1:6

    2 0 Отговор
    Да се радват че ги бихме с малко тая година гейнайтед ,щото имахме мачове през няколко дни и се пазихме иначе ги отнасяхме и в двата мача с по 5-6 на 0... ние управляваме!