Last news in Fakti

24 Май, 2019 21:10 2 683 12

И на рождения си ден: Левски отново падна от Берое

  • берое-
  • левски-
  • последен кръг-
  • първа лига

Старозагорци приключиха сезона с победа

И на рождения си ден: Левски отново падна от Берое - 1
Снимка: beroe.bg

„Берое“ победи напълно заслужено „Левски“ с 3:1 в последен кръг от сезона. „Зелените“ започнаха по-активно срещата и логично поведоха в резултата в 28-та минута чрез Бриджидо, който се разписа с хубав удар от въздуха. Пет минути след подновяването на играта Камбуров удвои аванса на „зелените“ със своя гол номер 15 за сезона и 218 в елита. Валери Божинов намали от дузпа в 70-та минута. Мартин Камбуров добави още едно попадение за крайното 3:1 със своя гол номер 219 в най-високото ниво на българския футбол. Това бе трети успех за „Берое“ над „Левски“ през сезона, а отборът от София днес празнува 105 години от своето създаване, предава beroe.bg.

„Берое“ успя да излезе напред в резултата в 28-та минута, когато топката бе центрирана в пеналта на гостите. Там Камбуров игра с глава, а Бриджидо прати топката в мрежата с красив удар от въздуха – 1:0.

В 33-та минута Божинов центрира от фаул, топката бе избита от Алкан, но попадна в Мариани, който отправи опасен удар от дъгата, но не намери целта.

В началото на втората част гостите пробваха два удара от дистанция, но твърде неточни, a „Берое“ удвои своя аванс в 50-та минута. Бриджидо пусна добър извеждащ пас за Камбуров и нападателят не сбърка, пращайки топката в мрежата на „сините“ за 2:0 и своето 15-то попадение за сезона.

В 66-та минута Рубен Бриджидо центрира в пеналта, където Камбуров игра с глава, но не затрудни Кръстев, a три минути след това Мариани от Левски стреля от пряк свободен удар, но Перниш улови сигурно в своите ръце.

В 70-та минута Мартин Д. Петков падна в наказателното поле след съприкосновение с Бандаловски и реферът отсъди дузпа в полза на „сините“. Зад топката застана Валери Божинов, който успя да прати топката в мрежата, въпреки че Перниш хвана ъгъла на изпълнението – 2:1.

Минута преди края на мача Стоян Иванов се пребори отлично пред наказателното поле, отне топката и се озова на стрелкова позиция. Младият талант на „зелените“ пусна топката покрай вратаря, а Камбуров не сбърка пред опразнената врата – 3:1. Гол номер 219 за нападателя в елита и негов 16-ти за сезона.

Така с краен резултат 3-1 в полза на ''Берое'', старозагорци завършиха сезона с победа срещу Левски, като това е третата им победа срещу този съперник за сезон завършващия сезон 2018/19г. С този последен мач и респективно последна победа, ''Берое'' завърша на 4-то място с 58 точки в класирането на Първа лига за сезон 2018/19г. От своя страна ''Левски'' завършва на 3-то място с актив от 66 точки, като това им класиране ги праща на бараж за класиране в Лига Европа срещу отбора на ''Етър''.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 3:1

    19 4 Отговор
    Назначете още едно журналистче на ръководен пост в Левски и от Саранци, ще паднат ! Браво на Берое !
  • 2 007

    9 3 Отговор
    Мен като ме питат от кой отбор съм, винаги казвам ,,ЛEВСКИ", но като гледам к'ви са слаби, ще се замисля дали да съм от тях...
  • 3 8333

    12 9 Отговор
    Дане забравяме че берое е собственост на прословутия държавен тец 2 държавата го издържа а на чело на държавата е герб е за това няма как да се гласува за тях

    Коментиран от #5

  • 4 Минувач

    14 3 Отговор
    Всеки ден минавам покрай офиса на Левски. Ще минавам от другата страна. Позорно е да се минава покрай тях.
  • 5 Враца Баце

    16 3 Отговор

    До коментар #3 от "8333":

    А Левски на кой е собственост, че нещо се обърках? И кой Левски има рожден ден? На Пешо Кучето, на Лафчис, на Батков, на шофьора Русев или на Черепа?

    Коментиран от #7

  • 6 факт

    3 20 Отговор
    Без 8 титуляри в един мач без никакво значение и пред важния бараж във вторник , Левски си потренира юношите и резервите , а статията и коментарите са ,като че ли Берое е направил някакъв супер мач и са били Барселона . Иначе Тирето взе калъфката и вече може да се нарича Кърпачев , Ловеч , Литекс , Чавдар ЕТ , КАЛЪФКА----София

    Коментиран от #8

  • 7 8333

    7 3 Отговор

    До коментар #5 от "Враца Баце":

    Та кой от изброените храни отбор от твите данъци и е на чело на държавата хаха. На коя планета живееш?

    Коментиран от #10

  • 8 По важния факт

    15 2 Отговор

    До коментар #6 от "факт":

    Не знам как го наричаш ''тирето'' но е факт,че днес игра за титлата и е на 12 точки пред третия, как му беше името, абе отборчето,което падна с 3 гола от Берое и ще играе бараж. ;)
  • 9 1234

    13 2 Отговор
    Дано Етър отстрани тия карикатури, да не ни излагат в Европа!
  • 10 Враца Баце

    2 0 Отговор

    До коментар #7 от "8333":

    Моите данъци отиват в държавата, а всички изброени са крали от нея.
  • 11 Bonder

    3 1 Отговор
    Закриите го този отбор да не се излагате. Цял свят ви знае що за нещастници сте и само позорите името на апостола и България.
  • 12 Stiv

    0 0 Отговор
    Ако имаше лимит за баража подуянци и от там щяха вече да са отпаднали