Last news in Fakti

1 Юни, 2019 11:58 1 438 2

ЦСКА се подсилва с ганайски халф

  • адае-
  • асколи-
  • трансфер-
  • джарета-
  • цска

Брайт Адае, който е свободен агент, може да облече "червения" екип

ЦСКА се подсилва с ганайски халф - 1
Снимка: БГНЕС

Селекцията в ЦСКА скоро може да бъде допълнена с ганайски халф, който има мачове и като централен защитник. Ръководството на "червените" преговаря с 26-годишния Брайт Адае, който става свободен агент. В последните 5 сезона той е носил екипа на втородивизионния италиански Асколи. Футболистът е получил предложение за удължаване на договора, но все още не е отговорил дали ще го направи. В Италия обаче са убедени, че Адае ще продължи кариерата си на “Армията” заради Кристиано Джарета. Шефът на "армейците" е бил директор на играча в Асколи и отлично познава качествата му.

Брайт Адае е роден на 19 декември 1992 година. Висок е 185 сантиметра, може да играе като дефанзивен халф и централен защитник. Той е привлечен в Асколи през лятото на 2010 година от Парма, където не е записал нито мач преди това. Преотстъпван е последователно в испанския Тераса, италианските Кротоне и Губио и словенския Горица. През лятото на 2014 година подписва за 2+1 години с Асколи, а по-късно преподписва за още две години със същия клуб, пише "Тема Спорт".

Асколи му предложи нов договор, според който Адае ще получава по 130 хил. евро на година. Офертата на ЦСКА обаче е далеч по-примамлива и това е още един фактор за предстоящ негов трансфер на "Армията". "Червените"са му предложили договор за 3 години, според който играчът ще взима по 200 хил. евро на сезон. За неговото привличане е настоял именно Джарета.

ЦСКА вече направи четири трансфера. Клубът привлече защитника Петър Занев, двама халфове - италианеца Диего Фабрини и руснака Денис Давидов, както и шотландския нападател Тони Уот. Новите на "Армията" се очаква да бъдат 6 или 7.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хамдибулю

    5 1 Отговор
    Такива като този ганайски халф с лопата да ги ринеш във всеки цигански квартал. Дайте път на млади български момчета стига сте лансирали и хранили маймуни.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.