Last news in Fakti

15 Май, 2012 16:45 685 0

Бургас приема Суперкупата до 2015

  • суперкупата-
  • бургас-
  • 2015-
  • лудогорец-
  • локонотив пловдив
Бургас приема Суперкупата до 2015 - 1
Снимка: БГНЕС

Бургас ще бъде домакин на двубоя за Суперкупата на България в следващите четири години. Това обяви президентът на Професионалната футболна лига Стефан Капралов.

Очаква се това решение да бъде одобрено на изпълкома на БФС на 21 май. Още този юли в морския град ще се проведе първия такъв двубой.

"Убеден съм, че решението за Суперкупата е правилно и се надявам БФС да го одобри. Така ще имаме време да се подготвим. Отделно от това, можем да заделим и някакви средства за социални дейности", сподели кметът на Бургас Димитър Николов.

В града ще се изиграе и тазгодишното брой на финалът за Купата на България между Локомотив Пловдив и Лудогорец. Той ще е утре от 19:00 часа.

"Нямам фаворит в този мач. За мен важното е само Бургас като домакин да се представи добре. Нека гостите се чувства комфортно. Организацията е перфектна, надявам се само да не се стига до конфликти", сподели още Димитър Николов.

За следващия сезон се обмислят и промени във формата на турнира. Той ще бъде наложен, ако бъде намален броят на участниците в "А" група.

"Очакваме това 100% да се случи на следващото заседание на изпълкома. Нека все пак го изчакаме и тогава ще мислим за формата на Купата на България. Ако има промени, ще ги съобразим", сподели генералният мениджър на ПФЛ Атанас Караиванов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА