Last news in Fakti

15 Май, 2012 18:33 1 502 1

Пранди отказа на България, Борисов приема Стойчев

  • волейбол-
  • силвано пранди-
  • радостин стойчев-
  • матей казийски-
  • олимпиада

Пълна мъгла около волейболния ни тим

Италианският спец Силвано Пранди отказа да стане за втори път селекционер на националния отбор по волейбол. Той отклони поканата, заявявайки, че "липсват минимални условия за взаимодействие и взаимно единомислие", предаде БГНЕС.

Така националната ни селекция остава без треньор, по-малко от месец преди последния шанс за класиране на Олимпиадата в Лондон. 

Италианският специалист бе поканен от Българската федерация, след като ръководството на родния волейбол реши да уволни Радостин Стойчев след загубата от Германия на Олимпийската квалификация в София. От централата обявиха, че Пранди ще води националния отбор на последната световна квалификация, която ще се проведе от 8 до юни отново в София и ще бъде с участието на България, Франция, Египет и Пакистан. 

Утре министър – председателят Бойко Борисов ще се срещне с освободения треньор на мъжкия национален отбор по волейбол Радостин Стойчев, съобщиха минути по-късно от правителствената информационна служба. Двамата ще разговарят за спортно-техническото състояние на отбора и взаимоотношенията в тима. На срещата ще присъства и министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков, но изявления за медиите не са предвидени.

Междувременно социалните мрежи гръмнаха с настояване за оставката на ръководството на волейболната федерация. Близо 4 500 са участниците в групата, която се обяви "Против уволнението на Радо Стойчев", но тя не е единствената в подкрепа на уволнения треньор. В социалната мрежа има няколко групи, които застават зад бившия треньор и в тях също има стотици участници. Близо 1700 за два дни са се присъединили към групата: "Ние искаме оставката на членовете на управителния съвет на БФВ!".

Националният ни тим е разединен след смяната на Стойчев. Възможно е звездата Матей Казийски да напусне тима, защото е на мнение, че смята на треньора седмици преди решителната квалификация за Лондон е безумие.

Капитанът Владимир Николов съобщи пред Гонг, че титулярният разпределител Андрей Жеков също обмисля оттегляне.

Позицията на федерацията - разнобой

Волейболната легенда Любо Ганев, сега член на Управителния съвет на БФВ, единствен се съгласи да коментира патовата ситуация: „„Не ни беше лесно да сменим Радо. Два от въпросите отпаднаха – няма да е Радо, няма да е Силвано. Продължаваме напред“.

Радостин Стойчев ще бъде върнат на поста старши треньор на националния ни отбор по волейбол - този вариант бе съобщен на Гонг от член на УС на БФВолейбол минути след като Силвано Пранди официално отказа да се върне на поста.

„Силвано Пранди отказа предвид ситуацията. Той каза, че иска да работи с отбора, когато има условия. Преценява, че в момента няма условия, чух се с него по телефона преди 40 минути, аз лично говорих с него, той ми каза, 'премислих много, говорих с помощник треньора Камило, говорих за състоянието на момчетата, физическото и психическото', каза, че усеща, че в отбора няма нужното настроение и атмосфера, няма нужната възможност да се работи. Вика, че когато има по-подходящи времена може пак да размисли“, сподели Ганев в Спортно шоу Гонг.

„В момента заставаме зад нашето решение, че с Радо Стойчев няма да продължим, защото сме сигурни, че няма да може се справи. Търсим варианти, има време. Момчетата почват подготовка след 2 дни, ще се консултираме с тях, да видим, какво е тяхното мнение. Като ръководство ще направим всичко възможно да работят спокойно тези момчета, защото квалификацията ще се реши на полето, а не извън него. Всичко ще направим да може момчетата да работят спокойно.“

„Не мога да кажа нищо в момента, трябва да говорим с всички, още не знам Матей ще остава ли, Андрей дали ще остава, преди 40 минути научих, че Пранди няма да поеме отбора. Гледаме напред. Целта е Олимпиадата.“


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ВИП АМГ

    1 0 Отговор
    haha italianeca im go nabi na tia nekorektni starchoci v federaciata.