Last news in Fakti

17 Май, 2012 15:04 1 461 4

Стойчев: Оставам! Искам оставката на Лазаров

  • стойчев-
  • "арена армеец"-
  • българия-
  • волейбол-
  • пресконференция-
  • лазаров-
  • президент-
  • оставка-
  • федерация-
  • лондон 2012-
  • олимпиада
Стойчев: Оставам! Искам оставката на Лазаров - 1
Снимка: БГНЕС

Треньорът Радостин Стойчев даде официална пресконференция в зала "Арена Армеец", на която обяви, че ще продължи да бъде селекционер на мъжкия национален отбор на България.

"Оставам начело на националния отбор до квалификацията! Трябва да се класираме на Олимпиадата в Лондон 2012", заяви Радо Стойчев.

"Искам оставката на Данчо Лазаров като президент на Българската федерация по волейбол до три седмици или аз си тръгвам след три седмици!", добави Стойчев.

Наставникът на българския национален отбор по волейбол обясни на специалната пресконференция мотивите си за искането за оставка на президента на БФВ Данчо Лазаров.

"Искам да ви информирам преди всичко за моето решение във връзка със събитията от последните дни. Вчера се състоя среща с премиера. След тази среща и след разговорите, които се проведоха с играчите бях решил да се върна в отбора, въпреки обидата.

После един ваш колега ми посочи едно интервю на г-н Лазаров, в което се казва, че съм трябвало да бъда уволнен много по-рано, защото съм правил глупости, грешки, не съм искал да класирам отбора нарочно. От него излиза, че съм некомпетентен. Ако това е така, не мога да водя националния отбор.

По-нататък се говори, че хорска любов няма - тя е ден до пладне. Аз видях друго по форумите, в залата, публичното пространство и от премиера.

Лазаров говори, че решението на управителния съвет за моето освобождаване е окончателно. От това следва, че г-н Данчо Лазаров - в качеството си на президент, и г-н Радостин Стойчев - в качеството си на треньор на този отбор, абсолютно не могат да работят заедно. Г-н Лазаров или да докаже, че съм продал мача с Германия, или да си подаде оставката. Шепата негодници, които той споменава, предполагам, че сме ние - щабът, хората и тези, които подписаха подписката за неговото освобождаване.

Затова ще остана треньор до квалификацията поради простата причина, че времето е твърде малко и не може да се намери друг треньор. Личното настояване на премиера и молбата на играчите, които казаха, че ще жертват себе си, за да се класират на олимпиадата, ме карат да остана. Дължа го на момчетата, които останаха зад мен и рискуваха с отиването си при премиера. Това не беше подготвено, защото не съм го искал, но ме трогна. Но ако до квалификацията Данчо Лазаров не подаде оставка, аз си я подавам още сега - пред вас. Защото очевидно аз съм вреден.

Щабът и отборът ще направят всичко възможно, дори и невъзможно да отидем на Олимпиада. Оставам за три седмици треньор на националния отбор с благодарност към премиера - не като премиер, а като мъж. Не му се подмазвам, а го уважавам. След това ако Данчо Лазаров не си подаде оставката до три седмици, аз си я подавам. Италианците от щаба си заминаха за Италия и казаха, че ако аз не се върна и те няма да се върнат. Времето е никакво - загубихме два дни, трябва да се организираме бързо", завърши Радо Стойчев.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пепи

    0 0 Отговор
    Тоз пък... Голямото самочуствие идва след големи резултати, не знам дали му е ясно
  • 2 LPG

    0 0 Отговор
    toz pyk mi ti kakvo si napravil i kakvo si postignal!Tova e edin doblesten 4ovek i otbora!!!!!!Dori i da nese klasirame nie ve4e sme si pobediteli :Za6toto nai nakraq nqkoi si kaza istinata i nai nakraq nqkoi(otbora i Fenovete) zastanaha zad gyrba mu!Malko po malko zapo4vame da se probujdame i da imame sobstveno mislene i da za6titavame tova v koeto vqrvame!EVALA NA VSI4KI KOITO SA ZAD RADO!
  • 3 Петър

    0 0 Отговор
    Нека не си мислим, че сме Бразилия във волейбола, но пък ако всичко е спокойно и без интриги и с помощта на феновете, можем да бием всеки отбор. Много е лошо, когато феодални старчета управляват млади и успели хора, защото не си дават сметка, че те са независими по дух и обезпечени финансово.
  • 4 Милена

    0 0 Отговор
    Поздравявам Стойчев за решението и пожелавам успех в квалификациите!