Last news in Fakti

16 Май, 2012 12:09 2 570 2

Борисов иска Стойчев обратно, той се дърпа (обновена)

  • радостин стойчев-
  • волейбол-
  • матей казийски-
  • олимпиада

Казийски готов да се оттегли, ако не се върне старият щаб

Борисов иска Стойчев обратно, той се дърпа (обновена) - 1
Снимка: БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов и спорният министър Свилен Нейков подкрепиха връщането на Радостин Стойчев начело на мъжкия ни волейболен тим, стана ясно след днешната им среща в Министерски съвет. „Ситуацията е нетърпима“, заяви Стойчев, който пристигна в правителствената сграда със звездите Матей Казийски, Андрей Жеков и Теодор Салпаров.

„Министър-председателят нареди федерацията да бъде помолена Радостин Стойчев да остане треньор до Олимпиадата. Много разчитаме той да остане начело на тима.“, обяви спортния министър Свилен Нейков.

Стойчев отрече да се върне в отбора и заяви, че „условията за работа са абсолютно невъзможни в момента“. "Изобщо не е ставало въпрос за моето връщане, нито аз съм поставял някакви условия“, заяви той.

"Ако не се върне старият щаб, най-вероятно няма да продължа с националния отбор", заяви звездата на тима Матей Казийски.Той съобщи, че и други играчи обмислят да сторят същото. За отказване се спрягат имената на разпределителя Андрей Жеков и либерото Теодор Салпаров.

Треньорът определи шанса да оглави отново тима като „хипотетични, но едва ли ще стане“. „Предпочитам България да отиде на Олимпийски игри, отколкото отново да съм треньор на състава. В момента статуквото е такова - аз не съм треньор на отбора, но разговарях с момчетата и правя всичко възможно да ги убедя да не напускат националния отбор“, заяви специалистът. 

Връщането на Стойчев зависи от Волейболната федерация, която очевидно е разединена по въпроса кой да поеме тима и в момента заседава. Вчера Любо Ганев заяви, че няма връщане назад и нито Стойчев, нито отказалият поканата за селекционер Силвано Пранди ще водят отбора. Шефът на федерацията Данчо Лазаров бе по-сдържан в патовата ситуация и не посочи имена, но за нов треньор се спряга Камило Плачи.

„Сега ще е много трудно да се съберем да работим“, заяви Матей Казийски.

За топ – играчът ни най-важното е да се продължи със стила на работа преди важната олимпийска квалификация през юни, която ще се проведе отново в София. Все пак, любимецът на публиката е скептичен, че след кризата в отбора момчетата бързо ще влязат в ритъм.

Бяхме страшно огорчени от целия цирк, който се разигра. Това бе постановка за пред хората, изиграна много грозно. Очевидно това решение бе взето преди това. С Радо работихме толкова време и да се направи такава рокада преди олимпийската квалификация е безумие“, коментира звездата на отбора ни.  Казийски остро критикува начина, по който Стойчев бе сменен – на бърза среща на федерацията след отпадането на Германия. Казийски заподозря лични мотиви за смяната на Стойчев.

„Хората, които ни подкрепят, са страшно много и заслужават силен национален отбор, но всеки човек има лимит“, заяви Казийски. Той отрече да е поставял ултиматум оставането му в отбора да е свързано с оставането на Стойчев, който  го ръководи и в италианския Тренто.

Междувременно социалните мрежи гъмжат с искания за оставката на ръководството на волейболната федерация. Близо 4 500 са участниците в групата, която се обяви "Против уволнението на Радо Стойчев". Близо 1700 за два дни са се присъединили към групата: "Ние искаме оставката на членовете на управителния съвет на БФВ!".

Матей Казийски обяви, че този въпрос не стои в момента, но критикува федерацията, че пренебрегва мнението на отбора.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пешо

    0 0 Отговор
    Абе, кой е този Сливен Нейков?!
  • 2 гост

    0 0 Отговор
    Едно разумно нещо да направи Бойко!