Last news in Fakti

16 Май, 2012 14:09 975 1

Федерацията върна Стойчев

  • радостин стойчев-
  • волейбол-
  • любо ганев
Федерацията върна Стойчев - 1
Снимка: БГНЕС

Българската волейболна федерация върна Радостин Стойчев начело на мъжката ни селекция, обяви на пресконференция Любо Ганев след извънредна среща на Управителния съвет. Самият Стойчев все още не е потвърдил дали ще се върне, а по-рано днес описа ситуацията в тима като „невъзможна за работа“. „Не сме говорили с Радо Стойчев, дано не каже НЕ“, заяви Ганев. 

Управителният щаб върна и щаба на Стойчев до края на Олимпиадата в Лондон. „Предвид ситуацията, желанието тимът да се класира на Олимпиадата и съмненията на някои играчи да напуснат, решихме целият щаб да остане. Следващата квалификацията няма да я спечелим ние на масата, а момчетата на терена“, заяви Ганев, който е член на УС.

Любо Ганев не е чул Радостин Стойчев да е поставял условия за оставки във Волейболната федерация. „Преди три дни бяхме убедени, че Радо не е за този отбор. И аз пак съм убеден. Но нас ни интересува волейбола преди всичко, а отборът, за да играе добре, трябва да е спокоен. Искам този отбор да отиде на Олимпиада“.

По-рано днес премиерът Бойко Борисов поиска спортният министър да вразуми Управителния съвет на федерацията, която моментално уволни Стойчев сред загубата от Германия. Напрежението сред волейболистите натежа след отказа на Силвано Пранди да поеме отбора и възможността основни състезатели да се откажат – това обмислят Матей Казийски, Андрей Жеков и Теодор Салпаров.

По-рано днес Бойко Борисов и спорният министър Свилен Нейков подкрепиха връщането на Радостин Стойчев начело на мъжкия ни волейболен тим.

Стойчев отрече да се върне в отбора и заяви, че „условията за работа са абсолютно невъзможни в момента“. "Изобщо не е ставало въпрос за моето връщане, нито аз съм поставял някакви условия“, заяви той.

Треньорът определи шанса да оглави отново тима като „хипотетични, но едва ли ще стане“. „Предпочитам България да отиде на Олимпийски игри, отколкото отново да съм треньор на състава. В момента статуквото е такова - аз не съм треньор на отбора, но разговарях с момчетата и правя всичко възможно да ги убедя да не напускат националния отбор“, заяви преди час специалистът. 

Междувременно социалните мрежи гъмжат с искания за оставката на ръководството на волейболната федерация. Близо 4 500 са участниците в групата, която се обяви "Против уволнението на Радо Стойчев". Близо 1700 за два дни са се присъединили към групата: "Ние искаме оставката на членовете на управителния съвет на БФВ!".

Матей Казийски обяви, че този въпрос не стои в момента, но критикува федерацията, че пренебрегва мнението на отбора.

Очаквайте подробности


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 пипи

    1 1 Отговор
    рибата се вмирисва от към главата.....но се яде от към опашката... тези старци да си ходят.