17 Май, 2012 12:12 1 118 0

29 000 евро за да гледаш финала на ШЛ

  • байерн мюнхен-
  • "алианц арена"-
  • челси-
  • финал-
  • билети-
  • шампионска лига-
  • ръководство-
  • уефа-
  • реал мадрид-
  • хьонес-
  • фъргюсън-
  • лондон
29 000 евро за да гледаш финала на ШЛ - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Още преди началния съдийски сигнал в събота, финалът Байерн М - Челси влезе в историята на Шампионската лига с рекордно високите цени на билетите, предлагани на черно. Най-ненормалната оферта до момента е от 29 000 евро за два билета в ложите на "Алианц Арена", при условие, че номиналната стойност на пропуските за най-тузарските места е от 2100 до 3500 евро.

Разбира се, имаше и далеч по-народни „промоционални" оферти - вчера в страницата еВау бяха предлагани два билета за финала с включени две нощувки в 4-звезден хотел в Мюнхен за 7999 евро. Друг интернет търговец пък пласираше 2 пропуска (без хотел), като 4 часа преди края на търга офертата беше 5250 евро. Полицията в Мюнхен, както и ръководството на Байерн, предупредиха изрично, че много от предлаганите билети в мрежата може да се окажат фалшиви. Властите се сблъскват с подобни проблеми преди всяко по-голямо събитие, защото все повече са желаещите да пазаруват през интернет.

Но има и капан -билетите са поименни. Което значи, че ако името на билета не съвпада с това на притежателя му, платил луди пари за него, то последният няма да бъде допуснат на стадиона, предупредиха в официалния сайт на Байерн. В Мюнхен очакват черноборсаджиите да излязат от анонимността, която предлага интернет, и да плъзнат по улиците на града в деня на големия двубой. Естествено, маскирани като фенове, които търсят билети. Огромно недоволство се надига срещу УЕФА за втора поредна година заради солените официални цени на билетите за финала на Шампионската лига.

Най-евтините пропуски за съботния мач между Байерн и Челси са по 70 евро, най-скъпите пък за баровците по ложите са по 3500 евро. От Байерн вече изразиха възмущението си от пладнешкия обир. "От УЕФА явно виждат футболния фен само в един образ - този на дойна крава. Как е възможно да има такива цени, при условие че най-скъпите билети, които продавахме за полуфинала срещу Реал Мадрид, бяха на стойност 120 евро. Повтарям - най-скъпите! Нечувано!", избухна президентът на баварския клуб Ули Хьонес. Според правилника на Шампионската лига клубовете сами определят цените на билетите до финала, където обаче думата вече имат финансовите чиновници на Мишел Платини.

Все пак в УЕФА се вслушаха във воя от миналата година, когато дори и Алекс Фъргюсън, мениджър на единия финалист Манчестър Юнайтед, упрекна евроцентралата за нечуваната алчност. Така най-евтиният талон в събота ще е 70 евро, докато миналата година за финала на "Уембли" беше 90. Намалението обаче само хвърля прах в очите - то важи само за най-евтината категория от трите, в които са разпределени пропуските за привържениците на Байерн и Челси (всеки финалист получава по 17 500). В най-скъпата категория обаче има повишение в сравнение с отпреди 12 месеца - в Лондон цената е била 350 евро, в Мюнхен е вече 370.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА