Last news in Fakti

14 Май, 2012 21:00 896 0

Силвано Пранди сменя Радостин Стойчев

  • радостин стойчев-
  • силвано пранди-
  • волейбол-
  • селекционер-
  • олимпиада
Силвано Пранди сменя Радостин Стойчев - 1
Радостин Стойчев си отива -Снимка: БГНЕС

Радостин Стойчев вече не е селекционер на българския национален отбор по волейбол. След провала в олимпийската квалификация в София членовете на Управителния съвет на Българската федерация по волейбол са решили на спешно заседание късно в събота вечер, че Стойчев ще бъде освободен. Негов заместник ще бъде бившият треньор на България Силвано Пранди, съобщи Новспорт.

„Бих искал да ви информирам, че снощи до късно през нощта Управителния съвет реши категорично да се освободи Радостин Стойчев. Видях се с министър Нейков. Мерките, които предприемаме, са в интерес на нашия волейбол. Участието на този отбор на Олимпийските игри стои като задача пред нас и министерството. Това се превърна в национална кауза. По начина, по който вървим към спечелването на квота, не бихме могли така да продължим и да постигнем един добър резултат. Нищо лично няма към Радостин”, обяви президентът на волейболната федерация Данчо Лазаров на пресконференция в „Арена Армеец”.

Като причина за решението бе посочено отпадането на България от Германия на полуфиналите в олимпийската квалификация.

„Силвано Пранди познава много добре отбора и се връща да го води. Надяваме се да спечелим следващата квалификация. Смяната е продиктувана от това, че имаме само още един шанс да се класираме на Олимпиадата. Ние направихме всичко като федерация да има максимално публика, да сме домакини, играчите да имат комфорт”, обяви Любо Ганев.

Данчо Лазаров обяви, че България ще бъде домакин и на допълнителната олимпийска квалификация за зона Европа. „Предстоят следващи квалификации от 8 до 10 юни, България ще участва на следващите квалификации. България ще бъде отново домакин в „Арена Армеец””, обяви той.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА