Last news in Fakti

20 Май, 2012 12:30 901 0

Ди Матео: Всички бяха страхотни

  • челси-
  • ди матео-
  • шампионска лига-
  • байерн мюнхен-
  • дрогба-
  • дузпи
Ди Матео: Всички бяха страхотни - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Мениджърът на Челси Роберто ди Матео не спести похвали за футболистите си след триумфа в Шампионската лига, но не пропусна да се изкаже ласкаво и за противника на финала - Байерн (Мюнхен). Лондончани грабнаха трофея след драматичен успех с 4:3 след изпълнение на дузпи срещу германския гранд на собствения му стадион "Алианц Арена".

"Беше много стресиращо. Това е удивително постижение на играчите. Мачът не бе идеален с всичките наказания, контузии… трябваше да издържим 120 минути с футболисти, които не бяха играли от три-четири седмици. Просто са невероятни страстта и гордостта, с които играчите грабнаха трофея", сподели Ди Матео.

Дидие Дрогба върна Челси в мача с изравнителния си гол две минути преди края на редовното време, но италианският специалист похвали целия отбор на Челси: "Той вкара гола, но мисля, че колективните усилия на всички бяха страхотни тази вечер - и защитата, и халфовата линия".

"Байерн е много добър отбор и баварците изиграха много силен мач тази вечер. Ние трябва да играем по начин, който се определя от играчите, с които разполагаме и който е най-подходящ за нас. Мисля, че заслужихме късмета си тази вечер", продължи Ди Матео.

"Тренираме дузпи цял сезон и тази седмица също", каза още италианецът и завърши: "Тази вечер ще имаме голямо парти с големия трофей".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА