Last news in Fakti

22 Май, 2012 01:35 850 1

"А” група остава както си е - с 16-те елитни отбора

  • "а" група-
  • боби михайлов-
  • изпълкома-
  • бфс-
  • изпаднат 4 тима
"А” група остава както си е - с 16-те елитни отбора - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Родната ни "А" група най-вероятно ще остане с 16 тима и през следващия сезон. Това стана ясно след заседанието на Изпълкома на БФС.

Висшите ръководители на футбола ни, начело с Боби Михайлов, са обсъдили варианта за съкращаване на елитната група, но от по-следващия сезон (2013/2014).
Все пак Михайлов си остави вратичка за намаляване на "А" група още този сезон. Това обаче ще зависи от решенията на Лицензионната комисия, която може по есествен път да редуцира групата.

Предложението, разгледано на текущото заседание на Изпълкома, за формата на елитната дивизия е по образец от израелското първенство – с 14 отбора. Мачовете се играят на разменено гостуване, което прави 26 кръга. След това се пристъпва към плейофи – отборите, заемащи от 1-о до 6-о място ще спорят за титлата, а за останалите, от 7-о до 14-о място, има два варианта (да играят по един кръг след жребий за домакинство или да се играе класиралият се на 7-о срещу последния 14-и тим, 8-я срещу 13-я и т.н.).

От Изпълкома изразиха мнение, че най-добрият вариант би бил през следващия сезон отборите да са 14, а през 2013/14 да станат 12 клуба. Всичко това обаче ще стане ясно на следващото заседание на Изпълнителният комитет на БФС.

Най-сигурната констатация бе, че след изиграването на всички мачове в следващото първенство в елита ще изпаднат 4 тима.

Единственото взето днес твърдо решение е новият шампионат да стартира на 11 август.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ххх

    1 0 Отговор
    Ох, те пък едни елитни отбори...