Last news in Fakti

30 Юли, 2019 09:28 722 0

Левски продължи с доброто представяне у нас

  • левски-
  • ботев пловдив-
  • горанов-
  • мариани-
  • еберт

"Сините" надиграха Ботев Пловдив с 3:1

Левски продължи с доброто представяне у нас - 1
Снимка: БГНЕС

Левски спечели с 3:1 срещу Ботев (Пловдив) в дербито от 3-ия кръг на efbet Лига. Два от головете на "сините" бяха дело на Мариани, който избухна с красиви изпълнения от дистанция и пряк свободен удар, а третото попадение за "сините" бе дело на Иван Горанов. За "канарчетата" точен бе Еберт в края на първата част.

С успеха домакините излизат на второ място в първенството със 7 точки (2 победи и равенство). Гостите от Пловдив пък са шести с 4 пункта (победа, равенство и загуба).

Двубоят на "Георги Аспарухов" започна с минута мълчание в памет на легендата на Левски Васил Методиев-Шпайдела.

Първите събития на терена очаквано бяха пред вратата на гостите, които се бранеха добре.

Все пак защитата им се пропука в 10-ата минута, когато Мариани изненадващо реши да стреля от дистанция, вкарвайки топката във вратата на Георги Аргилашки за 1:0.

И след гола "сините" продължиха да са по-активният отбор на терена, като "канарчетата" разчитаха на контраатаки.

С няколко пропуска за хората на Желко Петрович се отчете Тайлон, както и Еберт. Вторият обаче се реваншира с гол. В края на първата част той получи топка на границата на наказателното поле и с прецизен изстрел направи 1:1.

Второто полувреме започна с натиск на момчетата на Петър Хубчев и те получиха възможност да изпълняват пряк свободен удар. Мариани застана зад топката и отбеляза с прецизен изстрел за 2:1.

В 57-ата минута талантливия Станислав Иванов бе изведен сам срещу Аргилашки, но стреля слабо и стражът спаси.

В следващите минути Ботев заигра по-уверено и започна да стига до повечко положения пред вратата на столичани.

Най-добрата възможност за "канарчетата" се откри в 68-ата минута, когато резервата Мартин Перван получи страхотен пас в наказателното поле и стреля, но в аут.

Постепенно домакините осъществиха нов натиск и това доведе до гол. Иван Горанов получи хубав пас в 80-ата минута от резервата Станислав Костов и с външен изстрел направи резултата 3:1.

Това бе и всичко по-интересно на терена и Левски грабна трите точки.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА