5 Август, 2019 09:46 1 133 2

Локомотив Пловдив успя да спре Лудогорец

  • вандерсон-
  • карагерен-
  • дузпа-
  • битон-
  • локомотив пловдив-
  • равенство-
  • лудогорец

Двата тима завършиха 1:1 в изнервен мач

Локомотив Пловдив успя да спре Лудогорец - 1
Снимка: БГНЕС

Носителят на купата на страната Локомотив (Пловдив) завърши 1:1 у дома с шампиона Лудогорец в мач от 4-ия кръг на efbet Лига преди следващите им срещи от третия квалификационен кръг на Лига Европа. Бирсент Карагерен (60) даде аванс на домакините, но скоро след това Вандерсон (63) възстанови равенството и оформи крайния резултат. Така "смърфовете" спряха полета на "орлите" от три победи победи и прекъснаха кошмарната си серия от четири домакинства без гол срещу този съперник във всички турнири.

Домакините започнаха по-активно и в 7-ата минута Пламен Илиев спаси слаб удар на Анте Аралица с глава след центриране на дебютанта Николай Николаев. Малко след това Томашевич сбърка при дълго подаване на Григоре и после фаулира Сисиньо в наказателното поле, а реферът Станислав Тодоров отсъди дузпа, пропусната от Дан Битон. Израелецът шутира силно, но Пиргов се хвърли и отрази удара в десетата минута. Три минути след това и гредата помогна на "смърфовете" след удар на Вандерсон от фаул.

В 23-ата минута Аралица не успя да нанесе точен удар от близка дистанция. Лудогорец взе инициативата и десет минути по-късно Пиргов трябваше да се намесва. Недялков центрира отляво, а Езе опита да избие и прати топката в рамките на вратата, но стражът я изби със страхотен рефлекс. Секунди след това Малебма тръгна да връща топката към своя вратар, но тя беше пресечена от Швиерчок, който технично върна към Вандерсон и бразилецът не стреля веднага, но след добра намеса на Езе не се стигна до гол. Езе пробва рефлекса на своя вратар и в 40-ата минута с глава, а Пиргов пак спаси. Две минути след това при центриране от фаул Езе удари гредата, но беше в положение на засада.

Бруно Акрапович реши да замени игралия силно през първата част Николай Николаев, пускайки в игра Бирсент Карагарен, който след час игра му се отблагодари с прекрасен гол за 1:0. Три минути по-рано голмайсторът Карагерен фаулира Вандерсон в наказателното поле, но Тодоров този път не посочи бялата точка.

Радостта на „смърфовете“ бе кратка и три минути след гола им гостите изравниха. Битон отне топката от Бахтич на границата на наказателното поле на Лудогорец, а домакините поискаха фаул за играта на израелеца, който на Вандерсон и бразилецът от малък ъгъл вкара за 1:1.

Треньорът Стойчо Стоев пусна в игра Клаудио Кешеру и Мавис Чибота и първият от тях беше близо до красив гол с пета след центриране от корнер, но Пиргов отново спаси. До края на мача гостите така и не успяха да стигнат до обрат и записаха първа грешна стъпка в шампионата след три победи на старта.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 равновесие

    4 3 Отговор
    Съдията не трябваше да свири за удара от бялата точка на Разград. Не е честно да си водиш съдия със себе си когато си сигурен , че си по добрия. Явно са си свикнали у дома на това рамо и затова са толкова зле навън.
  • 2 новатор

    3 0 Отговор
    имам предложение до футболния съюз:
    когато съдията свири дузпа за шампиона , то тя да не се изпълнява , а направо да се признава за гол. Това е за сигурност , че не я вкарат. Когато изпълнителния директор подаде жалба , то направо да се признава победата му в мача.