8 Август, 2019 16:56 1 766 5

Бербатов: Хари Кейн трябва да смени отбора

  • почетино-
  • кейн-
  • смяна-
  • отбор-
  • предизвикателство-
  • трофеи-
  • бербатов-
  • съвет-
  • тотнъм-
  • манчестър юнайтед

Българският нападател даде съвет на английския национал

Бербатов: Хари Кейн трябва да смени отбора - 1
Снимка: БГНЕС

Димитър Бербатов призова звездата на Тотнъм и капитан на националния отбор на Англия Хари Кейн да напусне отбора, ако иска да спечели трофеи. Както е известно, Бербо беше продаден от „шпорите“ на Манчестър Юнайтед в драматична трансферна сага през 2008 година срещу 30 милиона паунда. С „червените дяволи“ той стана двукратен шампион на Висшата лига. В последните дни бившият български национал засипа със съвети и Юнайтед.

Тотнъм не е печелил трофей вече 11 години, от времето на Бербатов в клуба, и през миналия сезон завърши на 27 точки зад шампиона Манчестър Сити и загуби от Ливърпул финала на Шампионската лига. Бербатов вярва, че сега е подходящият момент Кейн да помисли за раздяла с „шпорите“, за да завоюва титли през кариерата си.

„Някой трябва да запита Хари Кейн какво ще прави, ако Тотнъм не спечели трофей и през този сезон. Аз съм бил на неговото място, когато известно време играеш за един отбор, но не взимаш купи. В същото време играеш в националния тим със съотборници, които са спечелили трофеи. В този момент започваш да завиждаш благородно, тъй като искаш и ти да бъдеш част от успехите“, обяви Бербатов.

„Да остана и да опитам да спечеля нещо с отбора, на който съм капитан или да се пробвам в ново предизвикателство? Започваш да си задаваш подобен род въпроси, а в тима ти нищо не се променя. Тогава трябва да смениш средата, да смениш клуба. Решението е трудно, тъй като феновете ще бъдат разочаровани, както и треньорът.“

„Въпросът е дали при трансфер, например в Манчестър Юнайтед, той ще играе с по-добри футболисти и ще вкарва повече голове. Аз лично мислех по това, когато ми предстоеше да отида на „Олд Трафорд“. Всеки футболист, който иска да се развива и постига успехи, си задава такива въпроси. Седиш у дома, гледаш мач с големи отбори, чудесни футболисти. Почваш да се чудиш: „Какво щеше да е ако и аз бях там, дали щеше да вкарам много голове?“. Това са нормални мисли.“

„След това идва другата фаза: „Намирам се на място, което познавам и където се чувствам добре“. В този момент трябва да избереш. Повярвайте ми, много е трудно“, призна българинът.

Бербо счита, че вътре в Тотнъм има сериозни проблеми, които остават скрити за обществото. Според него свидетелство за това са думите на Маурисио Почетино от миналата седмица във връзка с трансферната политика на „шпорите“. Аржентинецът обяви, че не е мениджър като колегите си във Висшата лига, а просто треньор.

„Това бе израз на разочарованието на Маурисио, който само показва, че нещо се случва. За щастие това може да бъде коригирано до началото на сезона. Дори и да не го оправят, не бива да се допуска да се разрасне, тъй като няма да е в полза за треньора, играчите и клуба. Почетино е невероятен специалист, който направи чудеса в Тотнъм. Затова се надявам всичко да се оправи“, завърши Димитър Бербатов.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Давид

    5 8 Отговор
    Този бок - лук и брат му наркодилър , Пулев и Гришо + Бойко , Станишев , Курнелия , Мая , Слави Трифонов , Бареков , Кристалина , Плевнелиев и всички от 89 са престъпници . Защо ни ги рекламирате . Ние веч не им вярваме и ще ги избием . Само гледайте . Номерата ви не минават вече .

    Коментиран от #3, #4

  • 2 Батман Боко

    6 1 Отговор
    Бербатов е ГОЛЯМ български футболист,интелигентен,скромен и много успешен спортист.
    Талант,добър човек,благороден и почтен.
    Да уважаваме таланта и достойнството на това даровито момче.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 нормален

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Давид":

    Нерде Бербатов, Пулев, Гришо, нерде бОйко, сТанишев, кУрневия...!?!?!?!?
  • 5 Загрижен

    0 0 Отговор
    Защо коментар номер 3 е изтрит? Не е толкова нецензурен,а дори е много поучителен,защо?
    ЗАЩО????