Last news in Fakti

4 Юни, 2012 13:49 789 0

Мадански с решение за развитие на младежите

  • мадански-
  • пенев-
  • младежи-
  • "а" група-
  • квалификации-
  • миланов-
  • карачанаков-
  • терзиев-
  • кирилов
Мадански с решение за развитие на младежите - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Селекционерът на младежкия национален отбор по футбол Михаил Мадански направи революционно предложение, чрез което да се даде шанс на младите таланти да се развиват. "Предложих всеки отбор от "Б" група задължително да пуска като титуляри по двама футболисти под 21 години. Радвам се, че БФС го прие. Така ще имаме 36 млади състезатели, които ще играят редовно професионален футбол. Но аз съм готов да стигна и по-далеч. За мен във "В" групите всеки отбор трябва да има само по 3-4 футболисти над 21 години. Всички останали да са под тази възраст. Ако това се осъществи, смятам, че ще бъде от голяма полза за различните национални гарнитури", заяви Мадански в интервю пред сайта на БФС.

Селекционерът на младежите говори и за облика на отбора в следващите квалификации. "Доволен съм от работата, която свършихме. В близкото, а и далечното минало младежкият национален тим се бе превърнал в обект на подигравки. Сега всички се съобразяват с нас. Конкретно за бъдещето в следващите квалификации ще разчитаме на момчета, набор 92, 93.

Това се Радко Кирилов, Карачанаков, братята Миланови, Гошо Терзиев. И тук изниква проблем. Проведохме сериозен разговор с Любо Пенев и той ми каза, че ще налага част от тези състезатели в първия отбор. Разбрахме се, че няма смисъл да връщаме обратно повиканите в първия отбор. Въпреки това, мисля, че ще сглобим боеспособен състав за следващия цикъл", допълни Мадански.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА