Last news in Fakti

2 Септември, 2019 10:05 3 163 11

Кошмар за Джокович! Отпадна от US Open заради контузия, а публиката го освирка

  • новак джокович-
  • us open-
  • отпадане-
  • вавринка

Противникът му Вавринка изрази съжаление за травмата на своя съперник

Кошмар за Джокович! Отпадна от US Open заради контузия, а публиката го освирка - 1
Източник: БГНЕС

Вчера световният №1 Новак Джокович приключи по доста неприятен начин участието си на последния за годината турнир от Големия шлем - US Open. Защитаващият титлата си сърбин се отказа заради контузия в мача си със Стан Вавринка от 1/8-финала. Така Джокера приключва участието си в Ню Йорк преди фазата на 1/4-финалите за пръв път от 2006 година насам, когато бе едва 19-годишен, предаде sportal.bg.

Не е ясно дали Новак е изпитвал болки още от самото начало на мача, но двубоят въобще не се развиваше в негова полза. Вавринка спечели първия сет с 6:4, а след това взе и втория със 7:5.

В паузата преди третия сет 32-годишният сърбин повика физиотерапевт на корта, който масажира рамото му. Явно обаче това не е дало желания ефект, защото след изиграването на три гейма Джокович прецени, че не може да продължи и се призна за победен. Той напусна корта под бурните освирквания на публиката.

Това не е начинът, по който трябва да завърши един мач. Тъжно ми е за Новак. Той е добър приятел и невероятен шампион. Имали сме някои страхотни битки през годините. Дано успея да запазя нивото, което показах тази вечер. Играх доста добър тенис. Радвам се, че се завърнах”, сподели пък Вавринка след края на мача.

В следващия кръг за 34-годишния швейцарец предстои среща с руснака Даниил Медведев, който победи с 3:6, 6:3, 6:2, 7:6(2) германеца Доминик Кьопфер.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Възрастта..

    6 8 Отговор
    Си оказва влияние..! Винаги ми е било интересно, сърбите и хърватите и в този спорт, че имат,, сила,,...!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Алфа Вълкът

    4 22 Отговор
    Симулира, срам го е да бъде победен от някой, който не е Федерер или Надал. Това му е редовният номер.
  • 4 Охо

    1 10 Отговор
    От отдавна не беше супер играл 'умряла лисица'. Несъмнено Джокович е велик шампион, но в третия сет предишното подаване си го взе с 40:0. Преди години играеше 'доктор ох боли' предимно на Федерер. С годините Вавринка му стана трън в петата.За рамото говори от време, ако беше то или започваш или не. Отказ при такъв резултат и фаза от турнира не са само задълбочен физически проблем, а криви сметки!
  • 5 до 2 и 3

    13 0 Отговор
    Ноле е номер 1 от над 200 седмици и най богат над 130 милиона долара и голям патриот като отказва да реклаямира американски копании заради войната като найки и други.
  • 6 Малена

    9 0 Отговор
    И той е човек !!!
  • 7 Тенис фен

    10 1 Отговор
    Който не харесва Джокович и който никога не е спортува на по-високо ниво, само той може да говори глупости за симулации и т. н

    Коментиран от #9

  • 8 Белчо

    14 0 Отговор
    Да напуснеш корта,и да се признаеш за победен,никак не е лесно.
    Да го направиш, се иска много смелост.
    Ноле е голям спортист и спортсмен- доказал го е не веднъж.
    Но да освиркваш световен шампион, защото е контузен, могат да го направят само краварите- дебили.
    Уродливата пастмина отвуд океана е доказала че няма нито култура, нито умствен капацитет.
  • 9 Алфа Вълкът

    0 3 Отговор

    До коментар #7 от "Тенис фен":

    Истинският тенис се играе НА МАСА. И дори той не е спорт, а игра за забавление. Спорт е футболът, бокса, ММА, баскетбола, волейбола и прочие.

    Коментиран от #11

  • 10 Шаран БГ

    4 0 Отговор
    Ръководещо начало в САЩ за всичко са парите. А Новак не един път им е обирал доларите.......като размазва всички на корта. Н.Джокович е много добър тенесист, както и колегите му Федерер, Надал, Мъри и още десетина други.После като южняк притежава невероятно чувство за хумор и е артист на корта. Оплаква се от доста време от разни здравословни проблеми. Разбира се, че Станислас игра добре . Но не сме в тялото и ума на Новак. Само той си знае какво му е. А краварите са си кравари - те могат само да дюдюкат, вместо да го изпратят с почит и уважение...........
  • 11 село

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Алфа Вълкът":

    Е как ще си Алфа Вълк, като никой не те брои и за куче.