Last news in Fakti

7 Септември, 2019 06:30 6 508 15

Радостин Кишишев пред ФАКТИ: Нямаме шанс и за равен срещу Англия

  • българия-
  • англия-
  • красимир балъков-
  • отбор-
  • очаквания-
  • мнение-
  • радостин кишишев-
  • факти

Бившият национал коментира предстоящата днес европейска квалификация между България и Англия

Радостин Кишишев пред ФАКТИ: Нямаме шанс и за равен срещу Англия - 1
Източник: БГНЕС

Днес националният ни отбор по футбол се изправя срещу Англия на митичния стадион ''Уембли'' в Лондон. Мачът е част от европейските квалификации за Евро 2020, като началният му час е 19:00 българско време. По този повод от ФАКТИ потърсихме за мнение и прогноза бившия състезател на националния отбор по футбол Радостин Кишишев, който в кариерата си има изключително богат опит по английските терени. Бившият защитник, подвизаващ се понякога и като полузащитник, прекара цели 7 години в английския Чарлтън Атлетик, за който има близо 200 мача. В периода си на Острова, Кишишев е защитавал цветовете още на Лестър Сити, Лийдс Юнайтед (два пъти под наем) и Брайтън и Хоув Албиън.

- Г-н Кишишев, националният отбор Англия прогресира от година на година, а ние имаме единствено и само епизодични проблясъци. Някои специалисти твърдят, че тъпчем на едно място, а други, че дори регресираме. С оглед на това, каква е рецептата за успех на ''Уембли''?

- Много е трудно въобще да мислим за успех на ''Уембли''. Както каза един голям треньор: трябва да сложим автобуса пред вратата и да се надяваме на чудо. Това е цялата работа срещу този отбор. Предполагам, че ще дадат да се играе футбол и предполагам, че ще имаме някое и друго положение, но генерално мисля, че са на много по-високо от нас. В подготовка, качества и всичко свързано с футбола.

- Трябва ли освен да ''паркираме автобуса'', което означава, че ще играем в защита почти през цялото време, все пак и да опитваме да поизнесем играта отвъд наказателното ни поле?

- Зависи колко ще ни позволят. Аз не очаквам да има отпускане от тяхна страна, защото конкуренцията в Англия е жестока за националния отбор. Всеки един футболист от английския национален отбор, ако изиграе посредствен мач, това би оказало влияние върху неговия статут в отбора. Тоест може да не е титуляр в следващия мач.

- Смятате ли, че е възможно да измъкнем поне точка на ''Уембли''? Ясно е, че за победа, както и Вие казахте, трудно може да се мисли.

- Не мисля, че може да вземем и точка в този мач.

- Красимир Балъков не е извикал нито един класически централен нападател. Той дори вече декларира, че ще играе с ''фалшива деветка'' в предстоящия днес двубой. Има ли някакъв резон такава стратегия в мач срещу отбора на Англия?

- Има, но кой е ''фалшивата деветка''? Аз не виждам и ''фалшива деветка'' в нашия отбор.

- В списъка с повиканите има няколко имена, които биха могли да изпълняват тази роля. Ивелин Попов го е правил, Марселиньо също е вариант, че дори и Кирил Десподов?

- Да, с тези бразилци в националния отбор, да. Може да покажем нещо. Сега се сетих за тях. Качествени футболисти са, но в крайна сметка за какво са ни бразилци? Колкото да играят ''Уембли''.

- Да разбирам, че не сте много съгласен с това да се викат чужденци в националния ни отбор?

- Абсолютно не съм съгласен да се викат чужденци. Българската действителност нещо се разминава в това отношение. Не ми харесва това да има чужденци в националния отбор.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 защо

    24 6 Отговор
    Стига с този ефтин популизъм и примитивен национализъм! Какво значение има кой кога е придобил българско гражданство Ваьното е какво може! А дали не е време да се запитаме дали тряба изобщо да имаме национален отбор?

    Коментиран от #2, #9

  • 2 Влад

    17 4 Отговор

    До коментар #1 от "защо":

    Ти какво предлагаш ,да закрием нац..отбор ли...? То по тази логика да закрием и държавата защото не функционира..

    Коментиран от #4

  • 3 Фен

    31 3 Отговор
    Много точен, прецизен и реалистичен коментар на Кишишев! Докато Перукан е на чело на българския футбол, нищо добро не ни чака . Мафията и хазарта са обсебили футбола в Бг-то...
  • 4 КЕNEPH BG

    19 3 Отговор

    До коментар #2 от "Влад":

    Точно така! Да закрием държавата! Нека дойдат други, които знаят как се прави държава!
  • 5 МАГАРЕ

    5 7 Отговор
    Радостине,дай малко по-оптимистично.Така ли ги надъхваш тези футболисти.Ами ако направят равен ти какво ще направиш.
  • 6 волен сидеров

    3 8 Отговор
    ЩЕ ГИ БИЕМ ,ЩЕ ВИДИТЕ,то си е топка и късмет
  • 7 Иван

    5 0 Отговор
    Футболът е бизнес. Сами си правете изводите дали имаме шанс без да сме инвестирали. Късметът помага, но в дългосрочен план само с това резултати не се постигат......:(
  • 8 Jrj

    7 3 Отговор
    Тия на ходом ще ни сложат тройка,не че са нещо специално.И ......стига с тая държава,тя я няма от 1396г когато за последно е била фактор
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 с тези играчи толкоз

    6 2 Отговор
    Ако се спрат на три четири гола ще е добре за нас А ако успеем да отбележим ще е успех
  • 11 Pesho

    2 3 Отговор
    Dano ni scepat jalkite bg pyteta ahhahaha
  • 12 кора ми Янку

    4 0 Отговор
    като си изравним заплатите с ингилизите винаги ще ги млатим
  • 13 Както няма никакъв шанс

    1 0 Отговор
    Да ги излумбуркат 1:0 със ,,спрял автобус,, и толкова стига.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 ppkknn

    1 1 Отговор
    6:0 за Англия