Last news in Fakti

6 Октомври, 2019 15:59 1 220 1

Марк Маркес завоюва четвърта поредна титла

  • маркес-
  • honda-
  • yamaha-
  • мотоgp-
  • титла-
  • състезание

Пилотът на Honda с поредна шампионска титла

Марк Маркес завоюва четвърта поредна титла - 1
Снимка: БГНЕС

Марк Маркес спечели четвърта поредна шампионска титла в Мото GP, след като триумфира в Гран При на Тайланд. Битката на пистата „Бурирам“ беше изключително оспорвана и се реши в последния завой на състезанието.

В продължение на 25 обиколки испанският пилот на Honda изоставаше зад Фабио Куартараро, но в последния тур на пистата успя да изпревари пилота на втория тим на Yamaha. Трето място зае Маверик Винялес от първия тим на Yamaha.

Победата беше достатъчна на Маркес предсрочно да спечели шестата си титла в кралския клас и общо осма в кариерата му. Андреа Довициозо, който е втори в генералното класиране, остана четвърти в Тайланд.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Фен на ММ93

    0 0 Отговор
    ММ е велик състезател.Бъдещето е пред него.Гледам го от 9 години и става все по добър, скоро няма кои да го измести.Въпреки че хондата отстъпва по някои показатели на другите, Марк компенсира с перфектно каране.Честита поредна титла Марк Маркез да си жив и здрав и все така да ме радваш.