Last news in Fakti

13 Октомври, 2019 11:21 2 769 7

Босненците разнебитиха Финландия, а това не е добре за България...

  • босна и херцеговина-
  • победа над финландия-
  • 4;1-
  • евро 2020-
  • квалификации-
  • лошо за българия

Халфът на Ювентус Миралем Пянич отбеляза два гола

Босненците разнебитиха Финландия, а това не е добре за България... - 1
Снимка: БГНЕС

Снощи в Сараево отборът на Босна и Херцеговина разби Финландия с 4:1 в квалификация за Евро 2020 от група J. Този резултат може да се окаже не добър и да обърка сметките на българския национален отбор, който се надява да играе на плейофите за класиране от квотата от Лигата на нациите.

За нашия състав е важно финландците да се класират през евроквалификациите, което ще освободи място на националния ни отбор да участва в плейофите.

Скандинавците запазват второто си място в групата, но вече имат едва 2 точки аванс пред Миралем Пянич и компания. До края на битката остават три кръга, a Босна има по-добри показатели в директните срещи, защото по-рано през кампанията загуби във Финландия само с 0:2.

Футболистите на Роберт Просинечки не дадоха шанс на съперника. Изет Хайрович вкара за 1:0 в 29-ата минута, а осем по-късно Миралем Пянич вкара от дузпа за 2:0. В 58-ата полузащитникът на Ювентус вкара още един гол и направи резултата 3:0. в 73-ата се разписа и Армин Ходжич за 4:0. Финландците вкараха почетното си попадение чрез Йоел Похянпало в 79-ата минута.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Патриот

    1 3 Отговор
    Нормално - двама на един. Босна и Херцеговина срещу Финландия.
    Щеше да е по-достойно и Финландия да си беше извикала приятелче.
    Руски Стандарт, Флирт примерно.
  • 3 ЦСКА умре

    3 0 Отговор
    Ако Финландия бяха унижили Босна, България щеше да изпадне, още преди въобще да бъде изтеглен жребия.
  • 4 Браво

    5 0 Отговор
    А кое е добре за България ? И има ли такова ?Май е все тая ....?При тези “манекени “ на игрището Финландия , Гренландия , Лапландия все същото !
    А коментарът е : мииии раздадоха се момчетата ама ...
  • 5 антрашпиц

    3 0 Отговор
    Всъщност от какво е сбор националния ни отбор?Отговорям:Сбор от мързеливи и некадърни сакатели които правят топката квадратна когато играят с нея.Тези резерви в клубовете си,не са полезни за никого,даже и за себеси.
  • 6 Агент 0 на 0

    1 0 Отговор
    Видяло се е, че за да се класира България на първенство, в което ще иде половината Европа, ще трябва и Финландия, и Босна, и Андора, и Сан Марино, и въобще цяла Европа да затегне ръкави и да помага.
  • 7 Ники

    1 0 Отговор
    Страшни формати измислиха ... щом ние имаме още шанс да се класираме ... Играчите ни не са мързеливи .. и са мъже повечето ... просто чисто спортно технически сме много слаби ... когато разликата в играчите е толкова голяма .. изглежда все едно не се стараят нашите .. но не е така ... те просто не могат да видят топката .. защото те играят в прекалено слаби първенства с бавен и некъдърен футбол ... вижте статистиката от мача от вчера .. пасове и тн ....