19 Октомври, 2019 20:23 16 090 27

Ето кой "преби" спорта в Плевен в последните 20 години

  • спорт-
  • плевен-
  • найден зеленогорски-
  • георг спартански-
  • камен лозанов

Синът на емблематичния плевенски спортист Камен Лозанов обяви за виновници Найден Зеленогорски и протежето му Георг Спартански

Ето кой "преби" спорта в Плевен в последните 20 години - 1
Снимка: Facebook

Найден Зеленогорски и протежето му Георг Спартански пребиха спорта в Плевен в последните 20 години. Това заяви пред журналисти синът на емблематичния плевенски спортист Камен Лозанов – вицеолимпийски, световен и европейски шампион по борба класически стил и почетен гражданин на Плевен.

Камен-младши, който е републикански шампион за юноши старша възраст по класическа борба, изрази разочарованието си от отношението на местната власт към спорта в Плевен.

„От 20 години за първи път спортен министър идва в Плевен, както и общински ръководител, кмет или кандидат-кмет се среща с него. А Плевен е един много спортен град. Излезли са световни шампиони, олимпийски оттук – знаете Тереза Маринова, Гълъбин Боевски е излязъл също от нашето спортно училище. Баща ми е може би първият световен шампион от Плевен. Той се е борил, вицеолимпийски шампион е“, разказа Лозанов-младши.

Той е категоричен, че истината е една – след започването на управлението на Найден Зеленогорски, от 20 години в града за спорта не се случвало нищо.

„Съсипаха спорта! Пребиха спорта. 2000 и някоя година, при мандата на Найден Зеленогорски, са били извикани всички ръководители на клубове и им е било казано, че залите трябва да се прехвърлят към Общината, а Общината поема тяхната поддръжка и другите консумативи. Да де, но след година и половина са ѝ казали, че Общината повече не може да поема консумативите на залата и ще трябва да си плащат наем“, върна се във времето, когато започвали проблемите борецът.

Той не отрича, че наем трябва да се плаща, но в много други градове – като Враца, Монтана, Стара Загора, Общината поема тока и водата на спортните клубове.

„А тук всеки един клуб трябва да се издържа самостоятелно. В залата по борба са 70-80 деца, в залата по бокс са 60, а през зимата токът е 1500 лв. Няма как този клуб да извади 7000-8000 лв. за 3-4 месеца. Така съсипват спорта в нашия град! До такова ниво го докарахме. За 20 години Найден Зеленогорски и Георг Спартански съсипаха спорта в град Плевен. Казвам ви го най-отговорно, за моите думи ще потвърдят всички спортни деятели в град Плевен. Министър Кралев го каза най-добре – най-много може да помогне кметът на Плевен, като се заеме с европроектите за спорт, докара нови инвеститори, развие икономиката на града, за дa може да се помогне на спорта. Но това го може кметът. И тук идва болният въпрос – за 20 години уцелихме антиспортни кметове, това е истината“, изрази разочарованието си спортистът.

„Имахме 19-20 деца и искахме да ни дадат залата която е на другия клуб – на баща ми. Да разрешат те да тренират в 14, ние примерно в 16 часа. Общинският съвет гласува, че може. Но Спартански не изпълни решението на Общинския съвет и сега децата нямат къде да тренират. Представете си колко трябва да си антиспортен“, подчерта Камен Лозанов-младши.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 20 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Жоро

    40 6 Отговор
    Този на снимката има бая интелигентен вид.

    Коментиран от #6, #11, #17

  • 2 Враца Баце

    18 5 Отговор
    То и Анщайн не изглежда много интелигентен.Враца
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Rusnak

    32 3 Отговор
    Поръчковите статия започнаха да валят. Напред братя, време е да изметем мафията. Поне Плевенчани вече знаят за кого да гласуват.
  • 5 Борба бокс федербал

    12 2 Отговор
    Само най-богатите стават спортисти. Това е романтизъм с идеална цел. И спорта трябва да стане, като митниците- наследствен. Разберете, че му свърши времето на комунизма и безплатното здравеопазване. Сега "Спортния тотализатор" с Пеевски и рекламодатели държат черното тото на всеки спорт, който е удобен за залагания. Освен ако не намериш някой филантроп/алтруист да дава пари, иначе си обречен да бачкаш за мутренска/охранителна фирма и да се грижиш за уменията на бичметата, да не вземат да пукнат от анаболи.
  • 6 По дрехите посреща....

    4 10 Отговор

    До коментар #1 от "Жоро":

    Ти нали си много интелигентен

    Коментиран от #8, #12

  • 7 Владиката

    54 1 Отговор
    Въпросния му се носи славата в г. Плевен,мутра гадна. Такива като него обезлюдиха града. И разни куки муки и всякакви боклуци.

    Коментиран от #18

  • 8 Жоро

    4 0 Отговор

    До коментар #6 от "По дрехите посреща....":

    Да аркадаш
  • 9 Писна ми

    38 3 Отговор
    Истината е, че Плевен вече нищо и никой не може да го спаси. Останали са само сакати и без зъби хора. Трагедия! И нека си кажем истинския виновник Иван Костов, който съсипа 27 предприятия в Плевен
  • 10 Борец

    28 0 Отговор
    Този е най мазния педа...л в Плевен баща му лежеше гъ. а на Найден сега като са лихвари и мина от другите.
  • 11 ВИД

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "Жоро":

    Едни други 240 са го докарали на вид, и ...???????????
  • 12 Анонимен

    18 1 Отговор

    До коментар #6 от "По дрехите посреща....":

    Щом казва "вицеолимпийски шампион", вместо "олимпийски вицешампион" - смятай какъв е интеУект...

    Коментиран от #16

  • 13 Т Живков

    12 1 Отговор
    Ганьо Ганьо да ходиш в ДАП. Ясен
  • 14 Зайко Байко многознайко

    6 1 Отговор
    С малки изключения, видиш ли мъж или жена с добре развит гнатокраниум от колкото неврокраниум не очаквай много в неврокраниума.
  • 15 Цезар

    11 0 Отговор
    Камене престани да се излагаш!!!!!
  • 16 Браво

    1 3 Отговор

    До коментар #12 от "Анонимен":

    Браво ! Невероятна глупост !А как е правилно : да ти влезе или влезе ти ....
    ключът ?
  • 17 ивак

    0 6 Отговор

    До коментар #1 от "Жоро":

    IQ не се измерва по вид.
  • 18 Плевенчанин

    12 0 Отговор

    До коментар #7 от "Владиката":

    Съвсем точно казано.
    Тоя и баща му са типичен пример за думата "мутра". Нямате си на представа колко къщи са разплакали тези "шампиони". А колко са първични и прости, направо не е за приказка.
    Какво ми се е завайкал малкия Каменчо? Като искат зали и спорт, какво им пречи да купят/построят такива? Тия 1500 лв. дето бил тока зимата, за каменовците са "дневни пари за семки". НЯма да се лишат от нещо ако поемат да плащат тока на залата.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Ясен

    7 0 Отговор
    Този не ми плати 4 заплати като шофьор на тяхната фирма и на много други като мен ги гонеха но ще им кажа и техния ред ще дойде.
    Занимават се с ДДС чрез горивото.
  • 21 Qnko

    3 1 Отговор
    Плевен е умрял отдавна. Ана тотално умрял. Нищо не работи. Хората избягаха и продължават да бягат. Останаха само цигани, наркомани и старци. Построяването на поредната арена.. незнам каква си изобщо никак няма да помогне.
  • 22 Пенчо

    6 0 Отговор
    Точно тази мутра с Мерцедес за 200 бона е ревнал!!??Виждал съм го как минава през скъсано място на ограда за да не плати 5 лв вход на басейна в Гривица!!
  • 23 Опа

    6 1 Отговор
    Баща му вице шампиона беше лицето на СИК в Плевен и изнудваше хората. Сега точат ДДС чрез тировете си, отношението към шофьорите им го знаем... Бой и неплащане. Отделно последните 20 години най-вероятно няма човек "спечелил" повече общински поръчки от него, най-вече от Найден Зеленогорски. А синът му, който тук го защитават, че само изглежда тъп.... Не сте прави - тъп е. Две изречения на кръст не може да върже.
  • 24 веф

    1 0 Отговор
    Ако наистина е свързал тези изречения без чужда помощ и преводач,то това е забележително!
  • 25 3332

    1 0 Отговор
    Тепих Транс - тяхната фирма, познати са каот Тръба Транс.
  • 26 "Прост" Спортист

    1 1 Отговор
    Каменчо,браво за статията относно развитието на спорта в гр.Плевен.
    За съжаление прочетох и отзивите за нея от "интелигентните" българи.
    Тоз народ е спал 500 години ,ти искаш да го събудиш с една статия за причините и теглобите на българския спорт. Те гледат какви коли караш,какви дрехи носиш,кой е баща ти,коя е майка ти и т.н
    Тази "интелигенция" НЕ можеш да я накараш да прогледне - нищо не може!
    Това бездушие и непукизъм ... и тези хора да се запитат защо губим с хандбален резултат във футбола,защо нямаме медали от световни първенства и други форуми на спорта. Не напразно Васил Левски е написал в своето тефтерче думите - НАРОДЕ !!!
  • 27 Емигрирал плевенчанин

    0 0 Отговор
    Докато плевенчани които са останали не се събудят да гласуват доверие на които са на власт нема да има пари Плевен още ще опустее с тия дето са се вкоренили от 20 години и лъжат заблудените хорица